Reseptit

Kampasimpukoita ja vaniljaista samppanja-voikastiketta

Kampasimpukat viihtyvät samppanjan seurassa. Vaniljainen samppanja-voikastike muodostaa pehmeän, hienostuneen makuliiton pariloidun simpukan kanssa.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8-12 kampasimpukkaa
  • kourallinen vuonankaalia
  • 100 g parmankinkkua

kastike:

  • 2 salottisipulia
  • 1 dl samppanjaa tai kuohuviiniä
  • 2 rkl samppanjaviinietikkaa
  • 250 g suolatonta voita
  • pari tippaa tabascoa
  • suolaa
  • ripaus vastajauhettua valkopippuria
  • puolikas vaniljatanko

Valmistusohje

 

1. Paahda parmankinkkuviipaleita uunin grillivastuksen alla, kunnes ne rapeutuvat, noin 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Tee kastike. Silppua sipulit. Pane sipuli, viinietikka ja kuohuviini kasariin. Keitä kokoon, kunnes lientä on jäljellä 2-3 ruokalusikallista. Sipulit voit halutessasi siivilöidä pois. Lisää kylmä voi nokareina koko ajan voimakkaasti vatkaten. Halkaise vaniljatanko ja irrota siitä siemenet veitsenkärjellä. Viimeistele voikastike vaniljalla, suolalla, pippurilla ja parilla tipalla tabascoa.

3. Paista kampasimpukoita öljyssä noin minuutin verran molemmin puolin ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lämpimät kampasimpukat vaniljaisen samppanja-voikastikkeen ja parmankinkkusipsien kanssa. Koristele vuonankaalilla.

X