
Kampasimpukoita ja vaniljaista samppanja-voikastiketta
Kampasimpukat viihtyvät samppanjan seurassa. Vaniljainen samppanja-voikastike muodostaa pehmeän, hienostuneen makuliiton pariloidun simpukan kanssa.
Ainekset
- 8-12 kampasimpukkaa
- kourallinen vuonankaalia
- 100 g parmankinkkua
kastike:
- 2 salottisipulia
- 1 dl samppanjaa tai kuohuviiniä
- 2 rkl samppanjaviinietikkaa
- 250 g suolatonta voita
- pari tippaa tabascoa
- suolaa
- ripaus vastajauhettua valkopippuria
- puolikas vaniljatanko
Valmistusohje
1. Paahda parmankinkkuviipaleita uunin grillivastuksen alla, kunnes ne rapeutuvat, noin 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Tee kastike. Silppua sipulit. Pane sipuli, viinietikka ja kuohuviini kasariin. Keitä kokoon, kunnes lientä on jäljellä 2-3 ruokalusikallista. Sipulit voit halutessasi siivilöidä pois. Lisää kylmä voi nokareina koko ajan voimakkaasti vatkaten. Halkaise vaniljatanko ja irrota siitä siemenet veitsenkärjellä. Viimeistele voikastike vaniljalla, suolalla, pippurilla ja parilla tipalla tabascoa.
3. Paista kampasimpukoita öljyssä noin minuutin verran molemmin puolin ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lämpimät kampasimpukat vaniljaisen samppanja-voikastikkeen ja parmankinkkusipsien kanssa. Koristele vuonankaalilla.
Kommentit
Kiitos, että huomasit tämän lyöntivirheen! Ohje on tärkeän palautteesi pohjalta korjattu. Tiina / Annan toimitus
Kommentit
Mahtaakohan tuo parmankinkun määrä riittää 8-12 kampasimpukalle? 😀
Joo. Ruokaisa annos on.
Jäi tekemättä, kun lähikaupassa ei ollut kaikkea tarvittavaa.
Pikkuisen iso määrä oli parmanminkkua, muuten olisin tehnyt…
Reseptissä lukee ”100 kg parmankinkkua”. Vaatii isohkon uunin.
Kiitos, että huomasit tämän lyöntivirheen! Ohje on tärkeän palautteesi pohjalta korjattu. Tiina / Annan toimitus
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous