Reseptit

Kana-inkiväärinuudelit

4.10.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 rkl kookosöljyä
400 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
n. 6 cm pala inkivääriä raastettuna
1 chilipalko hienonnettuna
1 tl paprikajauhetta
1 tl curryjauhetta
½ purjosipuli suikaloituna
2 porkkanaa suikaloituna
1 l kasvislientä
2 punaista paprikaa suikaloituna
3 rkl sweet chili -kastiketta
3 rkl sitruunamehua
0,5–1 tl suolaa
100 g nuudeleita murskattuna
2–3 vartta kevätsipulia hienonnettuna

Valmistusohje

Kana-nuudelikeitto on klassinen flunssanparantaja, joka on tässä maustettu tuhdisti inkiväärillä.

1. Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista siinä broilerisuikaleet.

2. Lisää inkivääri, chili, paprika ja curry. Lisää myös purjo- ja porkkanasuikaleet sekä kasvisliemi. Kiehauta ja keitä noin kymmenen minuuttia.

3. Lisää paprikasuikaleet, sweet chili -kastike ja sitruunamehu sekä suola. Hauduta jälleen noin viisi minuuttia ja lisää sitten murskatut nuudelit. Peitä kattila kannella ja sammuta liesi.

4. Anna nuudeleiden turvota noin kymmenen minuuttia ja viimeistele kevätsipulilla.

Katso myös: 

Udon kana-nuudelikeitto, Ruoka.fi

Nuudeli-broilerikeitto, Ruoka.fi

Nuudelivokki, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme