Reseptit

Kasvis-parmesaanipyörykät

Italialaisten kasvis-parmesaanipyöryköiden seuraksi sopii pasta ja itsetehty pesto. Ryöpätyt, halkaistut ja hunajavoissa paistetut ruusukaalit ovat oiva lisuke ruoalle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Ryöpätyt, halkaistut ja hunajavoissa paistetut ruusukaalit ovat oiva lisuke ruoalle.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvis-parmesaanipyörykät:

  • 1 prk purkki (285 g) vihreitä tai punaisia linssejä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • puolikas sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 sellerinvarsi
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoreita timjamin lehtiä tai 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa
  • 1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Huuhdo ja valuta linssit. Silppua sipuli, porkkana ja sellerinvarsi hyvin hienoksi silpuksi.

2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset. Murskaa sekaan valkosipulinkynnet. Kuullota aineksia keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää timjami ja pyree, jatka hetki kuumennusta.

3. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan seistä jonkin aikaa. Pyörittele taikinasta käsin palleroita ja pane ne uunipannulle leivinpaperin päälle.

4. Kypsennä 190-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Käännä pallerot kypsennyksen puolivälissä.

Lisää kasvispyöryköiden herkullisia reseptejä:

Kasvispyörykät kookoskastikkeessa

Falafelit porkkanasta

Kotilieden kasvispyörykät

X