Reseptit

Kasvis-parmesaanipyörykät

17.11.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 prk purkki (285 g) vihreitä tai punaisia linssejä
3 rkl oliiviöljyä
puolikas sipuli
1 porkkana
1 sellerinvarsi
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl uoreita timjamin lehtiä tai 1 tl kuivattua timjamia
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl suolaa
2 munaa
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl korppujauhoja
1 dl silputtua lehtipersiljaa
0.5 dl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

Italialaisten kasvis-parmesaanipyöryköiden seuraksi sopii pasta ja itsetehty pesto. Ryöpätyt, halkaistut ja hunajavoissa paistetut ruusukaalit ovat oiva lisuke ruoalle.

1. Huuhdo ja valuta linssit. Silppua sipuli, porkkana ja sellerinvarsi hyvin hienoksi silpuksi.
2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset. Murskaa sekaan valkosipulinkynnet. Kuullota aineksia keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää timjami ja pyree, jatka hetki kuumennusta.
3. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan seistä jonkin aikaa. Pyörittele taikinasta käsin palleroita ja pane ne uunipannulle leivinpaperin päälle.
4. Kypsennä 190-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Käännä pallerot kypsennyksen puolivälissä.

Lisää kasvispyöryköiden herkullisia reseptejä:

Kasvispyörykät kookoskastikkeessa

Falafelit porkkanasta

Kotilieden kasvispyörykät

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *