Reseptit

Kasvislastut chilisalsan kera

Kasvislastut chilisalsan kera: energiaa 255 kcal/annos.

Teksti:
Emma Suominen
Kuvat:
Suvi Laine

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maissilastut:

  • 3 dl maissijauhoja (noin)
  • 1 dl vettä
  • 0.5 tl suolaa

Juureslastut:

  • puolikas (200 g) lanttua
  • 2 isoa (200 g) porkkanaa
  • 2 isoa (200 g) Rosamunda-perunaa
  • suolaa

kastike:

  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 2 tl chilijauhetta
  • 1 tuore chili
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi:

  • 30 g cheddarjuustoa viipaleina

koristeeksi:

  • rucolaa

Valmistusohje

 

1. Valmista maissilastut. Vaivaa jauhoista ja suolalla maustetusta vedesta kiintea taikina ja muotoile siitä hyvin ohuita lastuja. Paista lastut kuivalla pannulla rapeiksi.
2. Valmista juureslastut leikkaamalla juurekset aivan ohuiksi viipaleiksi teravalla veitsella tai juustohoylalla. Levita lastut uunipellille ja ripottele pinnalle hieman suolaa. Kuivata 100- asteisessa uunissa kunnes lastut ovat rapeita. Jos olet kiireinen, lisaa lampoa, mutta ole tarkka, etteivat lastut ruskistu.
3. Valmista kastike. Mausta tomaattimurska chilijauheella, tuoreella chililla, suolalla ja mustapippurilla.
4. Kokoa kuivatuista lastuista keko uuninkestavalle tarjoiluastialle. Valuta tomaattikastiketta lastujen paalle ja suikaloi päälle cheddaria. Nosta astia uuniin grillivastuksen alle ja kuorruta muutama minuutti. Koristele rucolalla.
Resepti: Sami Garam

X