kasvissyöjän kaalipata
Reseptit

Kasvissyöjän kaalipata

Kasvissyöjäkin voi nauttia perinteisestä kaalipadasta. Tässä reseptissä jauheliha korvataan soijarouheella, joka tuo pataan lihaversion tuntua.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 1 kaali
  • öljyä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • vettä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 tl kuivattua basilikaa tai meiramia tai yrttiseosta
  • 1 rkl siirappia
  • 5 porkkanaa
  • puolikas lanttu
  • 4 perunaa
  • 4 dl tummaa soijarouhetta
  • vettä
  • öljyä
  • 1 tl pippuriseosta

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli. Lohko kaali ja poista siitä kova kantaosa. Hienonna kaalinlohkot terävällä veitsellä. Kuumenna tilkka öljyä suuressa paistinpannussa. Lisää sipuli sekä kaali ja kuullota niitä muutama minuutti silloin tällöin sekoittaen.

Kumoa aineet pataan tai kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, desin verran vettä, soijakastike, laakerinlehdet, yrtit sekä siirappi ja hauduta aineita miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan silloin tällöin sekoittaen.

Kuori kaalin hautuessa porkkanat, lanttu sekä perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Kaada soijarouheen päälle sen verran vettä, että se juuri ja juuri peittyy. Anna turvota jonkin aikaa. Kypsennä porkkana-, lanttu- ja perunakuutiot vähässä vedessä eri kattilassa ja sekoita ne kypsinä kaalin joukkoon tai lisää ne kaalin joukkoon hautumaan.

Lanttukuutiot vaativat kypsyäkseen noin puoli tuntia, mutta pienet porkkanakuutiot ja perunakuutiot kypsyvät noin 15 minuutissa.

Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa, lisää soijarouhe ja paista sitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Mausta ruskistunut  soijarouhe pippuriseoksella.

Lisää soijarouhe muiden aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.

Tarjoa pata puolukkasurvoksen ja raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki:

Maistele lanttua ennen kuin käytät sitä ruokaan. Osa lantuista voi olla niin kitkeriä, että niiden maku pilaa koko ruoan.

X