
Kauraletut
Viljavan makuiset, kaurajauhoista ja -juomasta valmistetut kauraletut maistuvat sekä makeana että suolaisena versiona.
Ainekset
Kauraletut
- 1 1/2 dl kaurajauhoja
- 2 dl kaurajuomaa tai kevytmaitoa
- 2 kananmunaa
- 1/4 tl suolaa
- (1 tl vaniljasokeria)
- 1 rkl rypsiöljyä
Paistamiseen
- voita tai margariinia
Lisäksi
- marjoja ja hedelmiä sekä hunajaa
- suolaisiin lettuihin juustoa
Valmistusohje
Kauraletut tehdään helposti näin:
1. Sekoita taikina-ainekset keskenään. Jos tarjoat letut suolaisina, jätä vaniljasokeri pois. Anna taikinan tekeytyä noin 15 minuuttia.
2. Paista taikinasta kohtalaisella lämmöllä joko pieniä lettuja lettupannulla tai isompia lettuja blinipannulla.
3. Lisää suolaisten lettujen paistetulle puolelle viipale juustoa ja käännä lettu puolikuun muotoon. Anna olla hetki pannulla, jotta juusto sulaa.
Katso myös: Isot pitsiletut
Katso myös Kotiliesi.fi: Marjoilla ja pistaasilla täytetyt gluteenittomat letut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous