Reseptit

Kauraletut

Viljavan makuiset, kaurajauhoista ja -juomasta valmistetut kauraletut maistuvat sekä makeana että suolaisena versiona.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kauraletut

  • 1 1/2 dl kaurajauhoja
  • 2 dl kaurajuomaa tai kevytmaitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1/4 tl suolaa
  • (1 tl vaniljasokeria)
  • 1 rkl rypsiöljyä

Paistamiseen

  • voita tai margariinia

Lisäksi

  • marjoja ja hedelmiä sekä hunajaa
  • suolaisiin lettuihin juustoa

Valmistusohje

Kauraletut tehdään helposti näin:

1. Sekoita taikina-ainekset keskenään. Jos tarjoat letut suolaisina, jätä vaniljasokeri pois. Anna taikinan tekeytyä noin 15 minuuttia.

2. Paista taikinasta kohtalaisella lämmöllä joko pieniä lettuja lettupannulla tai isompia lettuja blinipannulla.

3. Lisää suolaisten lettujen paistetulle puolelle viipale juustoa ja käännä lettu puolikuun muotoon. Anna olla hetki pannulla, jotta juusto sulaa.

Katso myös: Isot pitsiletut

Katso myös Kotiliesi.fi: Marjoilla ja pistaasilla täytetyt gluteenittomat letut

X