Reseptit

Keitetyt ravut rapujuhliin

13.7.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Keitetyt ravut ovat loppukesän odotettu herkku!

Ainekset

30–40 rapua
6 l vettä
240 g (2 dl) karkeaa suolaa
3 sokeripalaa
iso puntti kruunutilliä

Valmistusohje

1. Tarkista, että ravut ovat varmasti eläviä. Huuhtele ravut huolella.

2. Mittaa vesi, suola ja sokeri kattilaan. Lisää iso tillinippu veteen ja keitä 5–10 minuuttia. Lisää ravut kiehuvaan veteen yhdessä erässä. Painele ravut reikäkauhalla nesteeseen. Lisää päälle uusi tillinippu. Keitä rapuja koosta riippuen 8–10 minuuttia. Laske aika siitä hetkestä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua.

3. Poista tillit keittovedestä ja nosta kattila jäähtymään mahdollisimman viileään paikkaan. Lisää liemeen uudet tillit ja ota ne pois, kun ravut ovat jäähtyneet. Tarjoa ravut viileinä 6–12 tuntia keittämisestä.

Herkkuja ravuista:

788882-ayriaispasta.jpg

Äyriäispasta

977967-karibialaiset_Jattiravut.jpg

Karibialaiset jättikatkaravunpyrstöt

927648-rapuleipa.jpg

Helppo rapusalaatti

Kotiliesi.fi: Hedelmäinen rapusalaatti

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme