Reseptit

Keitetyt ravut rapujuhliin

Keitetyt ravut ovat loppukesän odotettu herkku!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Rapujuhlia vietetään elokuusta lokakuuhun.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 30–40 rapua
  • 6 l vettä
  • 240 g (2 dl) karkeaa suolaa
  • 3 sokeripalaa
  • iso puntti kruunutilliä

Valmistusohje

1. Tarkista, että ravut ovat varmasti eläviä. Huuhtele ravut huolella.

2. Mittaa vesi, suola ja sokeri kattilaan. Lisää iso tillinippu veteen ja keitä 5–10 minuuttia. Lisää ravut kiehuvaan veteen yhdessä erässä. Painele ravut reikäkauhalla nesteeseen. Lisää päälle uusi tillinippu. Keitä rapuja koosta riippuen 8–10 minuuttia. Laske aika siitä hetkestä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua.

3. Poista tillit keittovedestä ja nosta kattila jäähtymään mahdollisimman viileään paikkaan. Lisää liemeen uudet tillit ja ota ne pois, kun ravut ovat jäähtyneet. Tarjoa ravut viileinä 6–12 tuntia keittämisestä.

Herkkuja ravuista:

788882-ayriaispasta.jpg

Äyriäispasta

977967-karibialaiset_Jattiravut.jpg

Karibialaiset jättikatkaravunpyrstöt

927648-rapuleipa.jpg

Helppo rapusalaatti

Kotiliesi.fi: Hedelmäinen rapusalaatti

X