13.4.2012

Kesäinen kalakeitto

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

5 keskikokoista uutta perunaa
4 pientä uutta porkkanaa
2 uutta sipulia varsineen
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
1 tl merisuolaa
2 dl laakerinlehteä
400 g kalafileitä, esim. ahventa tai kuhaa
rouhittua valkopippuria
tuoretta tilliä

Valmistusohje

1. Pese ja harjaa perunat ja porkkanat puhtaiksi. Kuutioi perunat ja viipaloi porkkanat ja sipulit.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, ja lisää joukkoon kalaliemikuutio, suola ja laakerinlehdet. Kuumenna lientä ja nosta joukkoon pilkotut kasvikset.

3. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat puolikypsiä.

4. Lisää joukkoon paloiteltu kala ja hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti. Mausta pippurilla, ja lisää joukkoon runsaasti tuoretta hienonnettua tilliä. Tarjoa keitto tuoreen ruisleivän kera.

650 kJ (160 kcal)/1 annos

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi