kesäkurpitsa-fenkolikeitto
Reseptit

Kesäkurpitsa-fenkolikeitto

Kasvissosekeitto on raikas lounasvaihtoehto, etenkin jos se valmistetaan kesäkurpitsasta, tuoreista yrteistä ja fenkolista.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kiinteä kesäkurpitsa
  • 1 fenkoli
  • 2 salottisipulia
  • 1–2 rkl kookosöljyä
  • 6 dl vähäsuolaista kasvislientä
  • 1–2 dl kookosmaitoa
  • meiramia
  • suolaa, pippuria

Pinnalle

  • pieniä kantarelleja
  • tuoretta minttua
  • korianteria

Valmistusohje

Lämmin kasvissosekeitto sisältää viilentäviä aineksia, kuten fenkolia, kesäkurpitsaa ja tuoreyrttejä.

1. Paloittele kesäkurpitsa ja fenkoli. Hienonna sipulit. Kuullota aineksia muutamia minuutteja öljyssä. Lisää kasvisliemi.

2. Anna keiton hautua hiljalleen parikymmentä minuuttia. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan, lisää kookosmaito ja mausta keitto suolalla, pippurilla ja meiramilla. Kiehauta.

3. Paista keiton pinnalle kourallinen pieniä kantarelleja. Silppua annosten pinnalle tuoreyrttejä. Tarjoa esimerkiksi chapatileivän kanssa.

X