Kesäkurpitsa-kvinoapihvit
Oreganolla ja fetajuustolla maustetut kreikkalaishenkiset kesäkurpitsapihvit höystetään ruokaisalla kvinoalla.
Ainekset
Kesäkurpitsa-kvinoapihvit
- 1 dl kvinoaa
- 2 dl vettä
- 1 kesäkurpitsa
- 100 g fetajuustoa
- 100 g juustoraastetta
- 2 rkl tuoretta oreganoa
- 1/2 tl suolaa
Paistamiseen:
- voita ja rypsiöljyä
Valmistusohje
Kesäkurpitsa-kvinoapihvit tehdään helposti näin:
1. Huuhtele kvinoa tiheäreikäisessä siivilässä ja kaada kattilaan. Mittaa joukkoon vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pakkauksen ohjeen mukainen aika (10–15 minuuttia), kunnes kvinoa on kypsää. Jäähdytä.
2. Pese kesäkurpitsa ja raasta se raastimen karkealla terällä. Hienonna feta haarukalla. Sekoita kvinoa, kesäkurpitsaraaste, fetajuusto, juustoraaste, hienonnettu oregano ja suola kulhossa.
3. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Nosta pannulle noin 1 dl kokoisia nokareita pihvitaikinaa. Tasoita pinta. Kypsennä keskilämmöllä 3–4 minuuttia molemmin puolin, kunnes kasvispihvit ovat kauniin ruskeita.
Vinkki: Kesäkurpitsa-kvinoapihvit riittävät sellaisenaan ateriaksi vihreän salaatin kanssa. Tarjoile halutessasi niiden kera tsatsikia.
Kokeile myös herkullisia kaura-kasvispihvejä, punajuuri-linssipihvejä tai kukkakaalipihvejä.
Lue myös: Parasta kesäkurpitsasta – katso houkuttelevat reseptit
Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous