kesäkurpitsapihvit
Reseptit

Kesäkurpitsapihvit

Oreganolla ja fetajuustolla maustetut kreikkalaishenkiset kesäkurpitsapihvit höystetään ruokaisalla kvinoalla.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpitsapihvit

  • 1 dl kvinoaa
  • 2 dl vettä
  • 1 kesäkurpitsa
  • 100 g fetajuustoa
  • 100 g juustoraastetta
  • 2 rkl tuoretta oreganoa
  • 1/2 tl suolaa

Paistamiseen:

  • voita ja rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Huuhtele kvinoa tiheäreikäisessä sii­vilässä ja kaada kattilaan. Mittaa jouk­koon vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kei­tä pakkauksen ohjeen mukainen aika (10–15 minuuttia), kunnes kvinoa on kypsää. Jäähdytä.

2. Pese kesäkurpitsa ja raasta se raasti­men karkealla terällä. Hienonna feta haarukalla. Sekoita kvinoa, kesäkurpitsaraaste, fetajuusto, juustoraaste, hienonnettu oregano ja suola kulhossa.

3. Kuumenna voi ja öljy paistinpannul­la. Nosta pannulle noin 1 dl kokoisia no­kareita pihvitaikinaa. Tasoita pinta. Kypsennä keskilämmöllä 3–4 minuut­tia molemmin puolin, kunnes kasvis­ pihvit ovat kauniin ruskeita.

Vinkki: Kesäkurpitsapihvit riittävät sellaisenaan ateriaksi vihreän salaatin kanssa. Tarjoile halutessasi niiden kera tsatsikia.

X