Reseptit

Klassinen mehukeitto

Mehukeitto on unohdettu klassikko, jonka valmistaminen on helppoa kuin heinänteko. Mehukeitto on mainio aamu- tai välipala tai jälkiruoka.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl hyvää marjamehua
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 rkl vaniljajogurttia

Valmistusohje

 

Vispilöi mehu ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun keitto kiehahtaa, sekoita joukkoon vaniljasokeri ja sammuta sitten liesi. Ripottele pinnalle sokeria, jottei mehukeitto kuoretu.

Tarjoile vaniljajogurtilla viimeisteltynä vaikkapa jälkiruokana.

X