Reseptit

Korianterilla maustettu argentiinalainen perunasalaatti

Argentiinalaisissa grillijuhlissa nautitaan lihaa salaattien ja maissin kera. Kokosimme reseptin maittavaan perunsalaattiin, joka sopii mainiosti grillikauteen.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg pienikokoisia uusia perunoita
  • 1 ruukku rucolaa
  • 2 varhaissipulia varsineen
  • 1/2 dl silputtua korianteria

Kastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl valkoista balsamicoa
  • 1 rkl karkeaa dijon-sinappia
  • ripaus sormisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Argentiinalaisissa grillijuhlissa erilaisia lihoja on tarjolla runsain määrin. Lisäkkeenä nautitaan yleensä salaatteja ja grillattua maissia.

Harjaa uudet perunat ja keitä ne lähes kypsiksi reilulla merisuolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä haaleiksi.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet. Kaada kastike perunoiden joukkoon. Silppua sipuli varsineen. Hienonna korianteri. Sekoita perunat, sipulisilppu, rucola ja korianteri. Tarjoa lihan lisäkkeenä.

Katso myös:

Alkukesän perunasalaatti, Ruoka.fi

Kesäinen perunasalaatti, Kotiliesi.fi

X