Reseptit

Kukkakaali-valkopapukeitto

6.3.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Valkoiset pavut ja cashewpähkinät tekevät kasvissosekeitosta ruokaisan ja ihanan sakean. Makuparina appelsiini on voittamaton.

Ainekset

Kukkakaali-valkopapukeitto:

1 (350 g) kukkakaali
1 sipuli
1 prk (380 g/230 g) valkoisia papuja
1 dl cahewpähkinöitä
2 rkl öljyä
n. 6 dl vettä tai kasvislientä
2 dl kookos- tai soijakermaa
1 tl suolaa
1/2 appelsiinin kuori raastettuna

Valmistusohje

1. Paloittele kukkakaali pieniksi paloiksi, hienonna sipuli ja valuta sekä huuhtele pavut.

2. Kuullota ainekset kuumassa öljyssä ja lisää neste. Keitä noin 15 minuuttia.

3. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja kaada joukkoon kerma. Mausta ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku.

Suosittelemme