kukkakaali-valkopapukeitto
Kukkakaalista saa myös maukasta keittoa. Saat kevyestä kasvissosekeitosta ruokaisamman, kun surautat joukkoon papuja ja pähkinöitä.
Reseptit

Kukkakaali-valkopapukeitto

Valkoiset pavut ja cashewpähkinät tekevät kasvissosekeitosta ruokaisan ja ihanan sakean. Makuparina appelsiini on voittamaton.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaali-valkopapukeitto:

  • 1 (350 g) kukkakaali
  • 1 sipuli
  • 1 prk (380 g/230 g) valkoisia papuja
  • 1 dl cahewpähkinöitä
  • 2 rkl öljyä
  • n. 6 dl vettä tai kasvislientä
  • 2 dl kookos- tai soijakermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 appelsiinin kuori raastettuna

Valmistusohje

Kukkakaali-valkopapukeitto valmistuu näin helposti:

1. Paloittele kukkakaali pieniksi paloiksi, hienonna sipuli ja valuta sekä huuhtele pavut.

2. Kuullota ainekset kuumassa öljyssä ja lisää neste. Keitä noin 15 minuuttia.

3. Soseuta kukkakaali-valkopapukeitto sauvasekoittimella ja kaada joukkoon kerma. Mausta ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku.

Lue myös: Kukkakaali on keventäjän kaveri – 5 ohjetta, joiden avulla loihdit kukkakaalista hyvää ja herkullista tarjottavaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Kokkaa eri kaaleista – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit valkokaalista broccoliniin

X