Kurpitsa­ vuohenjuustotoastit
Reseptit

Kurpitsa­-vuohenjuustotoastit

Makea kurpitsa, hapokas vuohenjuusto ja suolainen sekä mausteinen chorizo ovat loistava makuyhdistelmä lämpimien toastien väliin.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsa­ vuohenjuustotoastit:

  • 8 viipaletta maalaisleipää
  • 4 rkl voita
  • 2 rkl dijoninsinappia
  • 16 viipaletta chorizomakkaraa
  • 200 g kurpitsaa viipaleina
  • 200 g vuohenjuustoa murustettuna
  • 1 ruukku rucolaa

Valmistusohje

Herkulliset kurpitsa-vuohenjuustotoastit ovat superhelppoja valmistaa.

1. Voitele leipäviipaleet molemmin puolin voilla ja asettele leivät leivinpaperin päälle. Voitele sisäpinnat myös sinapilla.

2. Levitä neljälle leivälle chorizoviipaleet, kurpitsaviipaleet ja vuohenjuusto sekä rucola. Nosta päälle toiset leipäviipaleet.

3. Kuumenna paistinpannu ja nosta leivät pannulle. Paahda kunnes pannua vasten oleva pinta saa väriä. Käännä sitten kerrosleipä varovasti ja paahda myös toinen pinta. Paina leipää lastalla tiiviimmäksi sen paahtuessa.

4. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne kolmioiksi. Tarjoile heti.

Kurpitsa-vuohenjuustotoastit saavat mainion kaverin gratinoiduista kinkku-juustotoasteista tai lämpimistä persikka-pekonileivistä.

Katso myös: Kotijuusto-avokadotahnaleivät

X