Kurpitsa-couscoussalaatti
Kurpitsa-couscoussalaatti lainaa makumaailmansa Lähi-idästä. Kun tarjoat lisäksi leipää, riittää salaatti hyvin lounaaksi.
Ainekset
Kurpitsa-couscoussalaatti
- 1 pieni myskikurpitsa
- 1 rkl öljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2-1 tl juustokuminaa
- 2 dl täysjyväcouscousia
- 1 sitruunan tai 2 limen mehu
- 2 rkl öljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl chilirouhetta
- 1/2 tl kurkumaa
- 1 ruukku minttua tai lehtipersiljaa
- 1/2 punaista paprikaa
- 1 verigreippi
- 1/2-1 granaattiomenan siemenet tai 1 dl pakastegranaattiomenaa
Valmistusohje
1. Halkaise kurpitsa pitkittäin, poista siemenet. Leikkaa kurpitsan puolikkaat lohkoiksi. Laita lohkot uunipellille. Valuta päälle vähän öljyä ja mausta kurpitsa suolalla, pippurilla ja juustokuminalla. Paahda lohkoja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
2. Keitä couscous kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita vielä lämpimään couscousiin sitruunamehu, öljy, mausteet ja hienonnettu minttu tai persilja. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja kurpitsa kuorettomiksi paloiksi ja sekoita ne salaattiin. Kaada salaatti vadille.
3. Puolita greippi, irrota palat kalvojen välistä veitsellä tai greippilusikalla. Puolita granaattiomena ja rutistele sitä niin, että siemenet irtoavat helposti. Kopauta kuoripuolta esimerkiksi puukauhalla kulhon päällä, jolloin siemenet tippuvat kulhoon. Lisää granaattiomenan siemenet ja greippipalat couscoussalaatin pinnalle.
Katso myös: Paahdettu kukkakaali-kurpitsasalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Couscouslisuke
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous