Reseptit

Kurpitsa-couscoussalaatti

Kurpitsa-couscoussalaatti lainaa makumaailmansa Lähi-idästä. Kun tarjoat lisäksi leipää, riittää salaatti hyvin lounaaksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsa-couscoussalaatti

  • 1 pieni myskikurpitsa
  • 1 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2-1 tl juustokuminaa
  • 2 dl täysjyväcouscousia
  • 1 sitruunan tai 2 limen mehu
  • 2 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl chilirouhetta
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1 ruukku minttua tai lehtipersiljaa
  • 1/2 punaista paprikaa
  • 1 verigreippi
  • 1/2-1 granaattiomenan siemenet tai 1 dl pakastegranaattiomenaa

Valmistusohje

1. Halkaise kurpitsa pitkittäin, poista siemenet. Leikkaa kurpitsan puolikkaat lohkoiksi. Laita lohkot uunipellille. Valuta päälle vähän öljyä ja mausta kurpitsa suolalla, pippurilla ja juustokuminalla. Paahda lohkoja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

2. Keitä couscous kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita vielä lämpimään couscousiin sitruunamehu, öljy, mausteet ja hienonnettu minttu tai persilja. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja kurpitsa kuorettomiksi paloiksi ja sekoita ne salaattiin. Kaada salaatti vadille.

3. Puolita greippi, irrota palat kalvojen välistä veitsellä tai greippilusikalla. Puolita granaattiomena ja rutistele sitä niin, että siemenet irtoavat helposti. Kopauta kuoripuolta esimerkiksi puukauhalla kulhon päällä, jolloin siemenet tippuvat kulhoon. Lisää granaattiomenan siemenet ja greippipalat couscoussalaatin pinnalle.

Katso myös: Paahdettu kukkakaali-kurpitsasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Couscouslisuke

X