Reseptit

Kurpitsalaatikko

Sametinpehmeä kurpitsalaatikko maistuu perinteisten laatikoiden sijaan tai rinnalla joulupöydässä. Pintaa peittää rapea murukerros.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsalaatikko

  • n. 1,6 kg myskikurpitsaa
  • 1 1/2 dl kookoskermaa
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl muskottipähkinää
  • 1/2 tl jauhettua neilikkaa

Pähkinämuru

  • 4 dl gluteenitonta mysliä
  • 2 dl pähkinärouhetta (pekaani- tai saksanpähkinä)
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1/2 dl vaahterasiirappia
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Kurpitsalaatikko tehdään helposti näin:

1. Halkaise myskikurpitsa. Poista siemenet ja paloittele lohkoiksi. Kuori lohkot ja keitä suolavedessä kypsiksi. Valuta kurpitsalohkot. Laita uuni 200 asteeseen.

2. Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella. Lisää kookoskerma, vaahterasiirappi ja mausteet. Kaada sose voideltuun vuokaan.

3. Ripottele pähkinämuruseos kurpitsalaatikon päälle.

3. Paista kurpitsalaatikkoa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes laatikon murupinta saa kauniin värin.

Katso myös: Palsternakkalaatikko

Katso myös Kotiliesi.fi: Kvinoalla ja pinaatilla täytetty kokonainen myskikurpitsa

X