Kurpitsalaatikko
Sametinpehmeä kurpitsalaatikko maistuu perinteisten laatikoiden sijaan tai rinnalla joulupöydässä. Pintaa peittää rapea murukerros.
Ainekset
Kurpitsalaatikko
- n. 1,6 kg myskikurpitsaa
- 1 1/2 dl kookoskermaa
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 1 tl suolaa
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl muskottipähkinää
- 1/2 tl jauhettua neilikkaa
Pähkinämuru
- 4 dl gluteenitonta mysliä
- 2 dl pähkinärouhetta (pekaani- tai saksanpähkinä)
- 1 dl rypsiöljyä
- 1/2 dl vaahterasiirappia
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
Kurpitsalaatikko tehdään helposti näin:
1. Halkaise myskikurpitsa. Poista siemenet ja paloittele lohkoiksi. Kuori lohkot ja keitä suolavedessä kypsiksi. Valuta kurpitsalohkot. Laita uuni 200 asteeseen.
2. Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella. Lisää kookoskerma, vaahterasiirappi ja mausteet. Kaada sose voideltuun vuokaan.
3. Ripottele pähkinämuruseos kurpitsalaatikon päälle.
3. Paista kurpitsalaatikkoa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes laatikon murupinta saa kauniin värin.
Katso myös: Palsternakkalaatikko
Katso myös Kotiliesi.fi: Kvinoalla ja pinaatilla täytetty kokonainen myskikurpitsa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous