Reseptit

Kuusenkerkkäjuoma

Kuusenkerkkäjuoma on raikas janonsammuttaja, joka sopii hyvin myös booleihin ja juomasekoituksiin. Voit tehdä juoman myös pihlajansilmuista, pihajanlehdistä tai horsmankukan terälehdistä.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kuusenkerkkäjuoma:

  • 1 l kuusenkerkkiä
  • 1 sitruuna
  • 7 cm:n pätkä inkivääriä
  • 2 dl hunajaa tai sokeria
  • 1/2 rkl viinihappoa, löytyy kaupan maustehyllystä
  • 1 l kiehuvaa vettä

Valmistusohje

Kuusenkerkkäjuoma tehdään helposti näin:

1. Huuhtele kuusenkerkät. Pese ja viipaloi sitruuna. Viipaloi inkivääri.

2. Pane kuusenkerkät, sitruuna, inkivääri, hunaja ja viinihappo kattilaan tai teräskulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita ja jätä seisomaan kannen alle huoneenlämpöön vuorokaudeksi.

3. Siivilöi ja pullota kuusenkerkkäjuoma. Laimenna kuusenkerkkäjuoma juotavaksi vedellä tai kivennäisvedellä. Hyvä laimennussuhde on puolet mehua ja puolet vettä.

VINKKI: Kuusenkerkkäjuomasta voit valmistaa juomasekoituksia ja booleja.

Katso myös: Kuusenkerkkäjäätelö

Katso myös Kotiliesi.fi: Kuusenkerkkä on villiyrttien kuningas – kuusenkerkkäsiirappi ja pikkelöinti onnistuvat helposti

X