Kuusenkerkkäjuoma
Kuusenkerkkäjuoma on raikas janonsammuttaja, joka sopii hyvin myös booleihin ja juomasekoituksiin. Voit tehdä juoman myös pihlajansilmuista, pihajanlehdistä tai horsmankukan terälehdistä.
Ainekset
Kuusenkerkkäjuoma:
- 1 l kuusenkerkkiä
- 1 sitruuna
- 7 cm:n pätkä inkivääriä
- 2 dl hunajaa tai sokeria
- 1/2 rkl viinihappoa, löytyy kaupan maustehyllystä
- 1 l kiehuvaa vettä
Valmistusohje
Kuusenkerkkäjuoma tehdään helposti näin:
1. Huuhtele kuusenkerkät. Pese ja viipaloi sitruuna. Viipaloi inkivääri.
2. Pane kuusenkerkät, sitruuna, inkivääri, hunaja ja viinihappo kattilaan tai teräskulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita ja jätä seisomaan kannen alle huoneenlämpöön vuorokaudeksi.
3. Siivilöi ja pullota juoma. Laimenna kuusenkerkkäjuoma juotavaksi vedellä tai kivennäisvedellä. Hyvä laimennussuhde on puolet mehua ja puolet vettä.
Vinkki: Kuusenkerkkäjuomasta voit valmistaa juomasekoituksia ja booleja.
Katso myös: Kuusenkerkkäjäätelö
Katso myös Kotiliesi.fi: Kuusenkerkkä on villiyrttien kuningas – kuusenkerkkäsiirappi ja pikkelöinti onnistuvat helposti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous