Parhaat boolit
Juomat

7 helppoa ja raikasta boolia kesän juhliin

Kesän parhaat boolit ovat pirteän raikkaita, kepeitä ja helppoja tehdä. Kokosimme tähän vinkit boolinsekoittajalle sekä 7 helppoa reseptiä.
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: iStockphoto, Colourbox.com, SKOY, Boolit.fi ja Altia

Parhaat boolit raikkaita

Parhaat boolit ovat raikkaita ja kevyitä. Kannattaa säilyttää myös maltti boolia tehdessä, sillä yksinkertainen on kaunista myös boolissa. Rakenna juoma esimerkiksi yhden marjan tai hedelmän mukaan. Hedelmäisen raikas juoma on useimpien mieleen etenkin kesäkuumalla.

kesäinen booli

Paljonko boolia tarvitaan?

Boolia suunnitellessa on hyvä olla selvillä tilaisuuden henkilömäärästä. Mittaa kuinka paljon boolia astiaan mahtuu ja ryhmittele yhden astiallisen ainesosat valmiiksi yhteen. Näin juhlan jatkuessa on helppo sekoittaa kaikki ryhmän juomat yhteen ja taas on maljallinen boolia valmiina – eikä boolin maku kärsi kiireestä. Hiilihappoiset juomat, kuten kuohuviini, siideri ja virvoitusjuomat, lisätään booliin vasta juuri ennen tarjoilua.

Yksi annos boolia henkilöä kohden on 1,5-2 dl. Muista tarjottavista juomista riippuen boolia on hyvä varata ainakin 2-3 annosta juhlavierasta kohden.

Tee boolin jääpalat mehusta

Viilennä ajoissa kaikki boolin ainesosat ja laita booliin runsaasti jäitä, jotka olet valmistanut boolin makumaailmaan sopivasta mehusta. Kun jäät sulavat, booli ei vesity, vaan maut säilyvät ryhdikkäinä koko tarjoilun.

Boolin  viereen voi laittaa tarjoiluastiaan lime- tai sitruunaviipaleita, jolloin jokainen voi lisätä hapokkuutta booliin makunsa mukaan.

Boolin voi koristella juhlan henkeen ja väreihin sopivaksi. Hyviä koristeita ovat esimerkiksi marjat, hedelmät, syötävät kukat ja lehdet.

Suunnittele myös alkoholiton vaihtoehto

Muista varata autoilijoille ja muille kevyemmän linjan suosijoille alkoholiton juomavaihtoehto. Voit kattaa boolimaljan viereen esimerkiksi kuohuvia juhlajuomia, maustettuja kivennäisvesiä tai jääteetä. Tai tehdä alkoholittoman boolin.

Perusboolin ohje:

1 plo väkevää (50 cl)
1 plo makeaa (esim. likööriä) (50 cl)
1 l mehua
1,5-2 l hiilihapollista juomaa

Boolin seurana voit tarjota myös jotain pikkunaposteltavaa, kuten sormisyötäviä, pieniä voileipiä, paahdettuja pähkinöitä ja tapenade-tahnalla päällystettyjä leipiä.

Raikas ja kohtuullisesti alkoholia sisältävä karpalobooli on hyvä valinta kevään juhliin.

Tropiikin booli on helppo valmistaa ja maistuu kesäisen raikkaalta. Voit valmistaa boolin myös kannuun puolittamalla kaikkien ainesten määrän.

Fresita-kannu - parhaat boolit

Todella helppo Fresita-kannu valmistuu mansikkaisesta Fresita-kuohuviinistä sekä Fantasta. Sekoita molempia puolet ja puolet.

Herukka cup tuo väriä juhlapöytään. Tämän villin boolin koristeita voi vaihdella kauden marjoilla ja hedelmillä.

Love coach -booli sopii hempeisiin juhliin. Reseptistä syntyy noin 15 annosta Love coach -boolia. Boolin alkoholipitoisuus on noin 15 %.

Parhaat boolit - Eksoottinen hedelmäbooli

Banaanilta ja yrteiltä maistuva likööri, Pisang Ambon, on eksoottisen hedelmäboolin makupohjana. Tuorepuristettu limemehu ja valkoviini tuovat booliin raikkautta. Boolin alkoholipitoisuus on noin 15 %.

Cosmobooli - parhaat boolit

Cosmopolitan on klassikkodrinkki, jonka kerrotaan saaneen alkunsa 1970-luvulla useiden eri baarimikkojen toimesta, mutta kuten kaikilla suosikkiresepteillä, myös tällä on monia syntytarinoita. Perinteisesti se tehdään vodkasta, triple sec – likööristä, karpalomehusta ja vastapuristetusta limemehusta. Tässä se taipuu myös Cosmobooliksi.

Lähteet: Altia ja Boolit.fi

 

Katso myös Kotiliesi.fi:  Kesän paras alkoholiton booli – ota talteen baarimestarin ohje!

X