Reseptit

Kvinoa-fetasalaatti

Ruokaisa kvinoa-fetasalaatti saa raikkaan maun sitruskastikkeesta. Salaatti on mainio eväs lounaaksi ja sopii myös FODMAP-ruokavalioon.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kvinoa-fetasalaatti

  • 2 dl kvinoaa
  • 4 dl vettä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 kurkku
  • 3 dl hunajamelonia kuutioina
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 20 luomuoliivia
  • 100 g fetajuustoa

Sitruunakastike

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 luomusitruunan mehu ja kuori raastettuna
  • 1 1/2 tl dijoninsinappia
  • 1 rkl kuivattuja karpaloita
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Kvinoa-fetasalaatti tehdään helposti näin:

1. Kypsennä kvinoa pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Sekoita sitruunakastikkeen ainekset ja mausta kvinoa kastikkeella. Anna maustua huoneenlämmössä.

2. Kuutioi kurkku. Kuori ja kuutioi hunajameloni. Puolita kirsikkatomaatti ja oliivit. Sekoita kasvikset kvinoan sekaan.

3. Nostele kvinoaa ja murustele fetajuustoa väliin annoskulhoihin tai tarjoiluvadille.

Katso myös: FODMAP-reseptit: syö itsellesi parempi olo!

Katso myös Kotiliesi.fi: Kokkaa kvinoasta helppoa arkiruokaa – 4 maukasta ohjetta

X