Kvinoa-fetasalaatti
Ruokaisa kvinoa-fetasalaatti saa raikkaan maun sitruskastikkeesta. Salaatti on mainio eväs lounaaksi ja sopii myös FODMAP-ruokavalioon.
Ainekset
Kvinoa-fetasalaatti
- 2 dl kvinoaa
- 4 dl vettä
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 kurkku
- 3 dl hunajamelonia kuutioina
- 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
- 20 luomuoliivia
- 100 g fetajuustoa
Sitruunakastike
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1/2 luomusitruunan mehu ja kuori raastettuna
- 1 1/2 tl dijoninsinappia
- 1 rkl kuivattuja karpaloita
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Kvinoa-fetasalaatti tehdään helposti näin:
1. Kypsennä kvinoa pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Sekoita sitruunakastikkeen ainekset ja mausta kvinoa kastikkeella. Anna maustua huoneenlämmössä.
2. Kuutioi kurkku. Kuori ja kuutioi hunajameloni. Puolita kirsikkatomaatti ja oliivit. Sekoita kasvikset kvinoan sekaan.
3. Nostele kvinoaa ja murustele fetajuustoa väliin annoskulhoihin tai tarjoiluvadille.
Katso myös: FODMAP-reseptit: syö itsellesi parempi olo!
Katso myös Kotiliesi.fi: Kokkaa kvinoasta helppoa arkiruokaa – 4 maukasta ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous