Reseptit

Kylmä parsakaalikeitto ja kuminajogurtti

Parsakaalin vitamiinit säilyvät aivoihin asti, kun sitä ei keitetä ylikypsäksi. Tarjoile tämä Teresa Välimäen parsakaalikeitto kylmänä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g parsakaalia
  • nippu kevätsipulia hienonnettuna
  • ½ ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 1 vihreä chilipalko hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 tl hunajaa
  • 0,5 l kivennäisvettä

Lisäksi

  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 tl kuminansiemeniä

Valmistusohje

1. Paloittele parsakaali ja huuhtele lävikössä. Keitä tai höyrytä parsakaaleja 4–5 minuuttia ja valuta.

2. Mittaa ainekset tehosekoittimeen, lisää joukkoon kivennäisvettä aluksi vähän ja lopuksi enemmän. Sekoita tai soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

3. Anna makujen tasaantua hetki viileässä ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

4. Sekoita jogurtin joukkoon jauhetut kuminansiemenet.

5. Annostele keitto laseihin tai kulhoihin ja lusikoi päälle kuminajogurttia.

Katso myös:

Parsakaalisosekeitto ja paahdettua ruisleipää, Ruoka.fi

Värikäs kasvissosekeitto,Ruoka.fi

Juustoinen parsakaalikeitto, Kotiliesi.fi

X