Kylmä parsakaalikeitto ja kuminajogurtti
Parsakaalin vitamiinit säilyvät aivoihin asti, kun sitä ei keitetä ylikypsäksi. Tarjoile tämä Teresa Välimäen parsakaalikeitto kylmänä.
Ainekset
- 300 g parsakaalia
- nippu kevätsipulia hienonnettuna
- ½ ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 sitruunan mehu ja kuori
- 1 vihreä chilipalko hienonnettuna
- ripaus suolaa
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 2 tl hunajaa
- 0,5 l kivennäisvettä
Lisäksi
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 tl kuminansiemeniä
Valmistusohje
1. Paloittele parsakaali ja huuhtele lävikössä. Keitä tai höyrytä parsakaaleja 4–5 minuuttia ja valuta.
2. Mittaa ainekset tehosekoittimeen, lisää joukkoon kivennäisvettä aluksi vähän ja lopuksi enemmän. Sekoita tai soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
3. Anna makujen tasaantua hetki viileässä ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
4. Sekoita jogurtin joukkoon jauhetut kuminansiemenet.
5. Annostele keitto laseihin tai kulhoihin ja lusikoi päälle kuminajogurttia.
Katso myös:
Parsakaalisosekeitto ja paahdettua ruisleipää, Ruoka.fi
Värikäs kasvissosekeitto,Ruoka.fi
Juustoinen parsakaalikeitto, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous