Reseptit

Lämmin, pähkinäinen maalaissalaatti

15.7.2015 Teksti: Emma Suominen Kuvat: Suvi Laine

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Lämmin maalaissalaatti on ruokaisa lounas. Höystä salaatti cashewpähkinöillä. Niiden rakenne sopii täydellisesti lämpimään ja lihaisaan salaattin.

Ainekset

5 retiisiä
2 rkl oliiviöljyä
100 g palvikinkkua
100 g tuoreita herkkusieniä
100 g cashewpähkinöitä
2 uutta sipulia varsineen tai 1/2 purjoa
2 viipaletta täysjyväleipää
mustapippuria
jauhettua merisuolaa
1 valkosipulinkynsi
2 kananmunaa
puolikkaan sitruunan mehu
1 nippu rucolaa

Valmistusohje

– Cashewpähkinät ovat yllättävän makeita, ja niiden rakenne sopii lämpimään ja lihaisaan salaattin, kertoo Sami Garam tästä reseptistään. Yhdestä maalaissalaattiannoksesta saat  energiaa 330 kcal, 16 g proteiinia, 14 g hiilihydraatteja, 23 g rasvaa.

1. Revi salaatit suureen kulhoon ja lisää halkaistut kirsikkatomaatit ja viipaloidut retiisit.
2. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja paista kuutioitu kinkku, puolikkaat tai lohkotut herkkusienet, kokonaiset cashewpähkinät, pilkotut sipulit varsineen ja kuutioitu leipä. Paista niin, että ainekset kuumenevat, mutta eivät juurikaan ruskistu, ja mausta loppuvaiheessa silputulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
3. Kaada paistos salaatin päälle juuri ennen tarjoilua ja lisää päälle kovaksi keitetyt, halkaistut kananmunat. Purista lopuksi päälle vähän sitruunamehua ja koristele rucolalla.

Resepti: Sami Garam

Katso myös:

Horiátiki-maalaissalaatti

Rehevä maalaissalaatti

Kotiliesi.fi: Broilerisalaatti keitetystä broilerista