Reseptit

Lämpimät suklaakakkuset

Suklaakakkujen kypsentäminen on minuuttipeliä. Kakkujen pitää olla reunoilta ja päältä kypsiä, mutta sisältä juoksevan pehmeitä. Tarjoa kakut paistoastioista vain hetken jäähtyneinä pehmeän vaniljajäätelön kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 175 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1.3 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl kaakaota
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 3 munaa

Lisäksi

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

 

1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähän jäähtyneeseen voisulaan. Lisää munat.

2. Kaada taikina voideltuihin ja korppujauhoilla tai kookoshiutaleilla jauhotettuihin annosvuokiin tai uunin kestäviin kahvikuppeihin. Jätä taikinalle kohoamisvaraa.

3. Paista kakkuja 190-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kakut saavat jäädä sisältä juoksevan pehmeiksi.

4. Tarjoa lämpiminä vaniljajäätelön kera.

Katso myös:

Superhelppo suklaafudgekakku

Suklaabrowniet ja valkosuklaakinuski

Suklaa-pähkinätortut

Kotiliesi: Täyteläinen suklaakakku

 

X