Reseptit

Lavender Brown

10.9.2015 Teksti: Prisca Leclerc Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 1/2 cl Napue Giniä
1 cl Tio Pepe -sherryä (kuivaa)
2 cl laventelisiirappia (ohje alla)
1 cl tuorepuristettua sitruunamehua
5 cl Sumarroca Nuria Claverol Cavaa

Laventelisiirappi

4 dl vettä
200 g sokeria
7 kpl tuoreita laventelin nuppuja (tarkista, että syötäväksi kelpaavaa)
1 dl tuorepuristettua sitruunamehua

Valmistusohje

Tämän kesän ja syksyn trendikkäin maku, laventeli, sopii niin jälkiruokiin kuin juomiinkin.Voit valmistaa laventelisiirapista helposti myös alkoholittoman version lisäämällä joukkoon vichyä.

1. Valmista ensin drinkkiin tuleva laventelisiirappi: Keitä vesi kiehuvaksi, lisää sokeri ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Pese laventelit ja lisää ne kattilaan. Peitä kattila keittiöliinalla ja anna hautua 45 minuuttia. Siivilöi liemi ja lisää sitruunamehu. Säilyy kuukauden jääkaapissa.

2. Valmista drinkki: Lisää juoman ainesosat cavaa lukuunottamatta ravistimeen. Ravista. Kaada ravistimeen cava ja sekoita hennosti lusikalla.
Tuplasiivilöi juoma viilennettyyn shampanjalasiin ja koristele juoma laventelinoksalla.

Katso myös: 

Kuohuva passionhedelmäsorbetti – hurmaava jälkiruoka, Ruoka.fi

Laventeli-nektariinikakku, Ruoka.fi

Sitruuna-minttushotti, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *