
Lehtikaalivokki
Vokkaa lehtikaalit pikaisesti niin, että ne säilyttävät rapean rakenteen.
Ainekset
- 300 g lehtikaalia vihreänä tai punaisena
- 2 porkkanaa raastettuna tai suikaloituna
- 1 rs (250 g) erivärisiä kirsikkatomaatteja
- 100 g siitakesieniä
- 100 g cashewpähkinöitä
- 1/2 dl raastettua inkivääriä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl kurkumaa
- 1/2 tl suolaa
- 2 tl seesaminsiemenöljyä
Valmistusohje
1. Pese lehtikaalit, valuta lävikössä ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pese kirsikkatomaatit ja halkaise. Puhdista siitakesienet tarvittaessa. Leikkaa cashewpähkinät rouheeksi. Kuori ja raasta inkivääri.
2. Kuumenna oliiviöljy paisto kasarissa tai wokpannulla. Lisää lehtikaalit, porkkanat, siitakesienet, cashewpähkinät, inkivääri, kurkuma ja suola. Paista 3–4 minuuttia, kunnes lehtikaalit ovat hieman pehmenneet. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit, seesaminsiemenet ja seesaminsiemenöljy. Tarjoile lämpimänä.
Kasvisvokista virtaa päivään:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous