Reseptit

Leipäkulhot

Leivo leipä keittokulhon muotoon ja tarjoile siitä vaikkapa olutkeittoa.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 dl sämpyläjauhoja
  • 1.5 tl kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 2.5 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 tl Provencen yrttiseosta

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään kaikki ainekset. Vaivaa 6–8 minuuttia, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa. Kohota taikinaa puoli tuntia lämpimässä ja vedottomassa
paikassa. Jaa taikina 4 osaan ja anna levätä 10 minuuttia.
2. Kauli taikinapaloista noin puolen sentin tai sentin paksuisia ympyrän muotoisia levyjä. Laita muottikulhot uunipellille ylösalaisin. Sipaise niiden pintaan kevyesti oliiviöljyä ja taputtele taikinalevy uuninkestävän murokulhon päälle. Taikina kohoaa hieman uunissa, joten  se kannattaa taputella melko ohueksi kulhon tasaisen pohjan kohdalta, jotta leipäkulho pysyy paremmin pystyssä.
3. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä noin vartin verran ja irrota leipäkulho varovaisesti muottikulhosta.

X