Leipäkulhot
Leivo leipä keittokulhon muotoon ja tarjoile siitä vaikkapa olutkeittoa.
Ainekset
- 6 dl sämpyläjauhoja
- 1.5 tl kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 dl vettä
- 2.5 rkl oliiviöljyä
- 0.5 tl Provencen yrttiseosta
Valmistusohje
1. Sekoita keskenään kaikki ainekset. Vaivaa 6–8 minuuttia, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa. Kohota taikinaa puoli tuntia lämpimässä ja vedottomassa
paikassa. Jaa taikina 4 osaan ja anna levätä 10 minuuttia.
2. Kauli taikinapaloista noin puolen sentin tai sentin paksuisia ympyrän muotoisia levyjä. Laita muottikulhot uunipellille ylösalaisin. Sipaise niiden pintaan kevyesti oliiviöljyä ja taputtele taikinalevy uuninkestävän murokulhon päälle. Taikina kohoaa hieman uunissa, joten se kannattaa taputella melko ohueksi kulhon tasaisen pohjan kohdalta, jotta leipäkulho pysyy paremmin pystyssä.
3. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä noin vartin verran ja irrota leipäkulho varovaisesti muottikulhosta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous