Reseptit

Lempeä ja hedelmäinen joulusinappi

Sinappi kuuluu kinkkuun. Tällä reseptillä valmistat siitä ihanan jouluisen.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
  • 1 dl sokeroimatonta omenasosetta
  • 0.5 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 1.5 dl vettä
  • 3 rkl sinappijauhetta
  • 2 rkl mustia sinapinsiemeniä
  • n. 3,5 dl vetoinen purkki (tai useampi pienempi)

Valmistusohje

Aprikoosi ja omenasose tekevät tästä joulusinapista kinkun parhaan kaverin. Tee hedelmäistä joulusinappia lahjaksi myös ystävälle.

1. Hienonna aprikoosit veitsellä. Mittaa kattilaan muut aineet paitsi sinapinsiemenet ja kiehauta.
2. Pienennä lämpöä ja hauduta hiljaa poreillen noin 20 minuuttia.
3. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Jos seos on liian paksua, lisää tilkka kiehuvaa vettä. Murskaa sinapinsiemeniä vähän morttelissa ja lisää ne tasaisen sinapin joukkoon.
4. Lusikoi joulusinappi puhtaaseen purkkiin, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Sinappi säilyy hyvänä kuukauden verran.

X