Reseptit

Limettisiika perunapedillä – uunikalaa parhaimmillaan

14.5.2014 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

3-4 annoskokoista siikaa
sormisuolaa
mustapippuria
3-4 rosmariininoksaa
1-2 limettiä

marinadi:

4 valkosipulinkynttä
2 limetin mehu
3/4 dl oliiviöljyä
4 laakerinlehteä
1 tl rouhittua pippuria
suolaa

Lisäksi:

1 kg pieniä keitettyjä perunoita
1 rosmariininoksa

Valmistusohje

Limettisiika perunapedillä on yhden astian ruoka. Siiat saavat mehevän makunsa limetistä, rosmariinista ja valkosipulista.

1. Suomusta ja perkaa kalat, huuhdo hyvin ja valuta. Viipaloi limetit. Mausta kalat sisältä suolalla ja pippurilla. Pane jokaisen siian vatsaan rosmariininoksa ja limettiviipaleita.

2. Murskaa valkosipulinkynnet, sekoita murska limettimehuun ja 3/4 desilitraan öljyä. Murskaa laakerinlehdet ja sekoita muiden mausteiden kanssa marinadiin.

3. Pane uunivuokaan leivinpaperi. Viipaloi keitetyt perunat ja levitä viipaleet uunipannulle rosmariininoksien kanssa.

4. Nosta siiat perunoiden päälle. Lusikoi marinadi kalojen päälle ja anna maustua tunnin ajan jääkaapissa.

5. Kypsennä siikoja 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *