Limettisiika perunapedillä - uunikalaa parhaimmillaan
Limettisiika perunapedille asetettuna valmistuu kätevästi vain yhdessä vuoassa.
Ainekset
- 3-4 annoskokoista siikaa
- sormisuolaa
- mustapippuria
- 3-4 rosmariininoksaa
- 1-2 limettiä
marinadi:
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 limetin mehu
- 3/4 dl oliiviöljyä
- 4 laakerinlehteä
- 1 tl rouhittua pippuria
- suolaa
Lisäksi:
- 1 kg pieniä keitettyjä perunoita
- 1 rosmariininoksa
Valmistusohje
Limettisiika perunapedillä on yhden astian ruoka. Siiat saavat mehevän makunsa limetistä, rosmariinista ja valkosipulista.
1. Suomusta ja perkaa kalat, huuhdo hyvin ja valuta. Viipaloi limetit. Mausta kalat sisältä suolalla ja pippurilla. Pane jokaisen siian vatsaan rosmariininoksa ja limettiviipaleita.
2. Murskaa valkosipulinkynnet, sekoita murska limettimehuun ja 3/4 desilitraan öljyä. Murskaa laakerinlehdet ja sekoita muiden mausteiden kanssa marinadiin.
3. Pane uunivuokaan leivinpaperi. Viipaloi keitetyt perunat ja levitä viipaleet uunipannulle rosmariininoksien kanssa.
4. Nosta siiat perunoiden päälle. Lusikoi marinadi kalojen päälle ja anna maustua tunnin ajan jääkaapissa.
5. Kypsennä siikoja 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous