Linssi-bataattipata
Inkiväärillä, jeeralla ja kanelilla lämpimän mausteiseksi viritetty kasvispata tarjoillaan maustamattoman jogurtin kanssa.
Ainekset
- 2 dl punaisia tai vihreitä linssejä
- 1 iso tai 2 pientä bataattia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 5 sentin pätkä inkivääriä
- 2 rkl öljyä
- 1 tl juustokuminansiemeniä
- 1 kanelitanko
- 5-6 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 dl hienonnettua korianteria
Valmistusohje
1. Huuhdo linssit tiheäreikäisessä siivilässä kylmällä vedellä.
2. Kuori ja leikkaa bataatti kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi raasteeksi.
3. Kuumenna öljy vokkipannulla tai korkeareunaisessa kasarissa. Lisää sipulit, inkiväärit, juustokuminan siemenet ja kanelitanko. Kuullota muutaman minuutin, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lisää joukkoon bataattikuutiot, linssit ja vesi. Mausta suolalla.
4. Kiehauta ja anna hautua välillä sekoittaen 25 minuuttia, kunnes bataatit ja linssit tuntuvat kypsän pehmeiltä. Lisää tarvittaessa vettä. Lisää lopuksi joukkoon sitruunanmehu ja hienonnettu korianteri.
Lisää makoisia kasvisruokia bataatista:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous