Reseptit

Linssimureke

Mehevä linssimureke maistuu sellaisenaan yrteistä valmistetun kastikkeen ja rucola-salaatin kanssa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Linssimureke

  • 4 dl vihreitä linssejä
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 porkkana
  • 1 omena
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl paparikajauhetta
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl chilikastiketta
  • 1 dl saksanpähkinöitä

Valmistusohje

Linssimureke tehdään näin helposti:

1. Huuhtele ja keitä vihreät linssit hajoavan kypsiksi. Valuta huolella ja nosta jäähtymään. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja raastettua inkivääriä öljyssä pannulla hetken aikaa.
2. Kuori ja raasta porkkana ja omena hienoksi raasteeksi. Nosta sipuliseos liedeltä ja sekoita joukkoon mausteet ja kasvisraasteet.
3. Sekoita linssit, sipuli-raasteseos, kaurahiutaleet, chilikastike ja hienoksi rouhitut pähkinät. Jauha seosta sauvasekoittimella, jotta seoksesta tulee tasaisempi murekemassa.
4. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun noin 1,2 litran leipävuokaan. Kypsennä 175-asteessa, uunin keskitasossa noin 45 minuuttia. Nosta linssimureke jäähtymään ritilälle. Tarjoa mureke yrtti-rucolasalaatin ja maukkaan yrttikastikkeen kanssa.

Katso myös: Linssikeitto viidellä tavalla – loihdi lisämakua itämaisilla mausteilla tai pehmeyttä jogurttilla

Lue myös Kotiliesi.fi: Linssi-kalamureke

X