Reseptit

Luumuhillo juustojen seuraksi

Juustojen seuraksi sopii madeiralla tai portviinillä maustettu luumuhillo.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g tummia luumuja
  • 1 dl punaviiniä, madeiraa tai portviiniä
  • 2 dl hillosokeria
  • ripaus kanelia

Valmistusohje

 

1. Puolita luumut, poista kivet. Pane luumut ja alkoholi kattilaan ja keitä hiljalleen 15 minuuttia. Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä edelleen noin 10 minuuttia. Voit halutessasi surauttaa hillon sileämmäksi sauvasekoittimella.

2. Mausta ripauksella kanelia ja kaada hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Tarjoa juustojen kanssa

Katso myös:

Luumu-karpalochutney, Ruoka.fi

Omena-luumuhillo, Ruoka.fi

Luumumarmeladi, Kotiliesi.fi

X