Reseptit

Marinoidut chilioliivit

Marinoidut chilioliivit sopivat tarjottavaksi quesadillojen kanssa. Oliivit ovat myös oivaa pikkusyötävää esimerkiksi illanistujaisiin.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl kalamata-oliiveja, mustia ja vihreitä

Marinadi

  • 1 punainen chili
  • 1 tl aniksen siemeniä
  • 1 tl fenkolin siemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa
  • 2 tl sokeria
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Valuta oliivit. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Murskaa siemenet ja valkosipulinkynnet morttelissa. Sekoita marinadin aineet keskenään ja valuta seos oliivien joukkoon. Anna marinoitua viileässä vähintään muutaman tunnin tai yön yli.

Oliiviherkkuja:

Tomaati_oliivicrostinit

Tomaati-oliivicrostinit

parmesaanioliivit

Parmesaanioliivit

772167-yrttijuusto.jpg

Oliivi-yrttijuusto

Kotiliesi.fi: Oliivikeksit

X