Reseptit

Marjapöperö

Marjapöperö on vanha suomalainen jälkiruoka, jonka modernissa versiossa on myös banaania. Mausteeksi voi lisätä vaniljaa tai kardemummaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marjapöperö

  • 4 dl punaisia marjoja (puolukoita, vadelmia, mansikoita)
  • 1 banaani
  • 1 dl ruis-, kaura- tai talkkunajauhoja
  • n. 1/2 dl sokeria

Lisäksi

  • (vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)

Valmistusohje

1. Laita marjat ja paloiteltu banaani korkeaan kulhoon tai kannuun. Pyöräytä soseeksi sauvasekoittimella.

2. Lisää jauhot ja sokeri. Maista, kaipaako pöperö lisää makeutta. Jaa seos annoskulhoihin ja tarjoa marjapöperö esimerkiksi vaahdotetun vaniljakastikkeen tai maidon kanssa.

Katso myös: Rahka-talkkunaherkku

Katso myös Kotiliesi.fi: Mustikkahyve

X