Reseptit

Marokkolainen linssi-jyväsalaatti

26.4.2018 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Valmiiksi keitetyillä purkkilinsseillä saat rikastettua salaattien proteiinipitoisuutta näppärästi ja nopeasti. Lisää joukkoon täysjyvää ja viimeistele salaatti jogurttipohjaisella kastikkeella.

Ainekset

2 dl vettä
2 dl ateriajyviä (Myllärin)
1/4 tl suolaa
1 appelsiini
3 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
250 g kukkakaalia
1 prk (290 g) kypsiä punaisia tai vihreitä linssejä
10 kuivattua pehmeää taatelia
1 ruukku korianteria
1 ruukku voimakasta minttua

Jogurttikastike

2 dl kreikkalaista jogurttia
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan vesi ja kie­hauta. Lisää joukkoon ateria­jyvät ja suola. Keitä keskiläm­möllä poristen 10 minuuttia, tai kunnes vesi on imeytynyt jyvien joukkoon.

2. Leikkaa appelsiinista viipaleet molemmista päistä pois. Aseta leikkuulaudalle leikattu pinta leikkuulautaa vasten, ja kuori appelsiini veitsellä kalvottomak­si. Leikkaa appelsiini kuutioiksi. Sekoita appelsiinikuutiot ja irron­nut mehu jyväseoksen joukkoon. Lisää joukkoon sitruunanmehu ja öljy. Kaada jyväseos tarjoilu­vadille.

3. Pese kukkakaali. Leikkaa kuk­kakaali mahdollisimman pienek­si silpuksi. Huuhtele linssit no­peasti kylmällä vedellä siivilässä. Viipaloi taatelit. Hienonna yrtit.

4. Sekoita kukkakaalimuru, lins­sit, taatelit ja yrtit jyväseoksen joukkoon.

5. Sekoita jogurttikastikkeen aineet keskenään pienessä kul­hossa. Tarjoile kastiketta linssi­-jyväsalaatin kanssa.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *