Marokkolainen linssi-jyväsalaatti
Valmiiksi keitetyillä purkkilinsseillä saat rikastettua salaattien proteiinipitoisuutta näppärästi ja nopeasti. Lisää joukkoon täysjyvää ja viimeistele salaatti jogurttipohjaisella kastikkeella.
Ainekset
- 2 dl vettä
- 2 dl ateriajyviä (Myllärin)
- 1/4 tl suolaa
- 1 appelsiini
- 3 rkl sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 250 g kukkakaalia
- 1 prk (290 g) kypsiä punaisia tai vihreitä linssejä
- 10 kuivattua pehmeää taatelia
- 1 ruukku korianteria
- 1 ruukku voimakasta minttua
Jogurttikastike
- 2 dl kreikkalaista jogurttia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl hunajaa
Valmistusohje
Linssi-jyväsalaatti marokkolaisittain valmistuu näin:
1. Mittaa kattilaan vesi ja kiehauta. Lisää joukkoon ateriajyvät ja suola. Keitä keskilämmöllä poristen 10 minuuttia, tai kunnes vesi on imeytynyt jyvien joukkoon.
2. Leikkaa appelsiinista viipaleet molemmista päistä pois. Aseta leikkuulaudalle leikattu pinta leikkuulautaa vasten, ja kuori appelsiini veitsellä kalvottomaksi. Leikkaa appelsiini kuutioiksi. Sekoita appelsiinikuutiot ja irronnut mehu jyväseoksen joukkoon. Lisää joukkoon sitruunanmehu ja öljy. Kaada jyväseos tarjoiluvadille.
3. Pese kukkakaali. Leikkaa kukkakaali mahdollisimman pieneksi silpuksi. Huuhtele linssit nopeasti kylmällä vedellä siivilässä. Viipaloi taatelit. Hienonna yrtit.
4. Kokoa sitten linssi-jyväsalaatti. Sekoita kukkakaalimuru, linssit, taatelit ja yrtit jyväseoksen joukkoon.
5. Sekoita jogurttikastikkeen aineet keskenään pienessä kulhossa. Tarjoile linssi-jyväsalaatti kastikkeen kanssa.
Katso myös: 6 ravitsevaa ohjetta keventäjälle
Katso myös Kotiliesi.fi: Terveellinen eines x 5 – ravitsemusterapeutti valitsi parhaat valmisruoat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous