Reseptit

Mausteinen kasvis-linssipata

Linssi-kasvispadan maussa häivähtää pohjoisafrikkalainen keittiö. Paahda padan seuraksi uunissa bataatti- ja selleritikkuja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl mustia linssejä
  • 1 myskikurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 3 sellerinvartta
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl timjamia
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • noin 8 dl kasvislientä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhdo linssit ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita kurpitsa, poista siemenet. Kuori ja paloittele kurpitsa. Paloittele paprikat, sellerinvarret ja porkkanat. Silppua sipulit. Kuori valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy padassa. Lisää mausteet ja kuumenna hetki. Raasta sekaan valkosipulinkynnet ja lisää kasvikset. Sekoita hyvin. Lisää tomaattimurska ja sen verran kasvislientä, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Mausta ruoka suolalla ja pippurilla.

3. Anna padan hautua hiljalleen liedellä tai 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Lisää linssit kypsennyksen loppupuolella. Tarjoa lisänä suolaripauksella ja limetillä maustettua jogurttikastiketta, uunissa kypsennettyjä selleri- ja bataattitikkuja sekä leipää.

Mainiot pataruoat valmistuvat kasviksista, pavuista ja linsseistä:

kasvis-linssipata

Kasvis-linssipata

raikas papu-kasvispata

Raikas kasvis-papupata

muheva kasvispata

Muheva kasvispata

Kotiliesi.fi: Linssi-kasvispata

X