Mausteinen kasvis-linssipata
Linssi-kasvispadan maussa häivähtää pohjoisafrikkalainen keittiö. Paahda padan seuraksi uunissa bataatti- ja selleritikkuja.
Ainekset
- 3 dl mustia linssejä
- 1 myskikurpitsa
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- 3 sellerinvartta
- 2 porkkanaa
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl juustokuminaa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 tl timjamia
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- noin 8 dl kasvislientä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhdo linssit ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita kurpitsa, poista siemenet. Kuori ja paloittele kurpitsa. Paloittele paprikat, sellerinvarret ja porkkanat. Silppua sipulit. Kuori valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy padassa. Lisää mausteet ja kuumenna hetki. Raasta sekaan valkosipulinkynnet ja lisää kasvikset. Sekoita hyvin. Lisää tomaattimurska ja sen verran kasvislientä, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Mausta ruoka suolalla ja pippurilla.
3. Anna padan hautua hiljalleen liedellä tai 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Lisää linssit kypsennyksen loppupuolella. Tarjoa lisänä suolaripauksella ja limetillä maustettua jogurttikastiketta, uunissa kypsennettyjä selleri- ja bataattitikkuja sekä leipää.
Mainiot pataruoat valmistuvat kasviksista, pavuista ja linsseistä:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous