Mausteiset munakoisot
Paahdetut ja makoisiksi maustetut munakoisot sopivat esimerkiksi lampaan lapapaistin seuraan.
Ainekset
- 4 keskikokoista munakoisoa
- hiutalesuolaa
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl kuivattua minttua
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/4 tl chiliä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 dl öljyä
Viimeistelyyn
- 1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa ja korianteria
- granaattiomenan siemeniä
Valmistusohje
1. Halkaise munakoisot pitkittäin. Ripottele halkaisupinnoille suolaa ja anna munakoisojen itkeä 15 minuuttia. Pyyhi pinnalle nouseva neste pois.
2. Paahda munakoisot parilapannulla tai tavallisella valurautapannulla raidallisiksi tai täplikkäiksi. Siirrä uunivuokaan. Sekoita mausteet ja sitruunamehu öljyyn. Sivele seos munakoisojen pinnalle.
3. Kypsennä munakoisoja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Viimeistele yrttisilpulla ja granaattiomenan siemenillä.
Katso myös:
Munakoisolasagne – myös keliaakikolle, Ruoka.fi
Munakoisopihvit ja tomaattikastike, Ruoka.fi
Intialainen munakoisosalaatti, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous