Reseptit

Mausteiset munakoisot

5.10.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Paahdetut ja makoisiksi maustetut munakoisot sopivat esimerkiksi lampaan lapapaistin seuraan.

Ainekset

4 keskikokoista munakoisoa
hiutalesuolaa
1 tl juustokuminaa
1 tl kuivattua minttua
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl chiliä
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl öljyä

Viimeistelyyn

1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa ja korianteria
granaattiomenan siemeniä

Valmistusohje

 

1. Halkaise munakoisot pitkittäin. Ripottele halkaisupinnoille suolaa ja anna munakoisojen itkeä 15 minuuttia. Pyyhi pinnalle nouseva neste pois.

2. Paahda munakoisot parilapannulla tai tavallisella valurautapannulla raidallisiksi tai täplikkäiksi. Siirrä uunivuokaan. Sekoita mausteet ja sitruunamehu öljyyn. Sivele seos munakoisojen pinnalle.

3. Kypsennä munakoisoja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Viimeistele yrttisilpulla ja granaattiomenan siemenillä.

Katso myös:

Munakoisolasagne – myös keliaakikolle, Ruoka.fi

Munakoisopihvit ja tomaattikastike, Ruoka.fi

Intialainen munakoisosalaatti, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *