Reseptit

Minimunakkaat

29.4.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Minimunakkaat säilyvät mehevinä, kun teet ne alumiinisiin vuokiin. Niistä piiraat voi myös tarjoilla kätevästi.

Ainekset

5 kananmunaa
5 rkl vettä tai maitoa
ripaukset suolaa ja mustapippuria
1/2 ruukkua rucolaa hienonnettuna
125 g minimozzarellapalloja
1 dl parmesaaniraastetta

Tarjoiluun

kourallinen minitomaatteja
4 viipaletta parmankinkkua
1/2 ruukkua rucolaa

Valmistusohje

1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon vesi. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä hienonnetulla rucolalla. Kaada seos kahdeksaan pieneen uuninkestävään vuokaan tai kahvikuppiin.

2. Puolita minimozzarellapallot ja lisää vuokiin. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt mutta vielä mehevä.

3. Lohko minitomaatit ja revi parmankinkkuviipaleet kahteen osaan.

4. Jaa tomaatit ja kinkut minimunakkaiden päälle ja viimeistele rucolan lehdillä.

Munakasta monessa muodossa:

827680-munakasrulla_taytetty-pinaatilla.jpg

Pinaatilla maustettu munakasrulla

Parsa_vuohenjuustofrittata

Parsa-vuohenjuustofrittata

743602-uunimunakas.jpg

Uunimunakas

Kotiliesi.fi: Munakassushi