Reseptit

Minttu-hernesosekeitto

Pakasteherneistä loihdit raikkaan, proteiinipitoisen keiton kymmenessä minuutissa. Voit nauttia keiton myös kylmänä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl kasvislientä
  • 200 g tuorejuustoa
  • 400 g pakasteherneitä
  • 2 rkl limetinmehua
  • 1 ruukku voimakasta minttua

Lisäksi:

  • raejuustoa

Valmistusohje

1. Mittaa kasvisliemi katti­laan. Kiehauta. Lisää jouk­koon tuorejuusto. Kun juusto on sulanut liemen joukkoon, lisää kattilaan herneet ja limetinmehu. Kiehauta ja kei­tä keskilämmöllä 5 minuuttia.

2. Kaada keitto tehosekoitti­men kulhoon. Revi minttu­ruukusta lehdet ja varret. Lisää ne kulhoon. Soseuta sileäksi keitoksi.

3. Tarjoile hernesosekeiton kanssa raejuustoa.

X