Reseptit

Minttu-hernesosekeitto

19.4.2018 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pakasteherneistä loihdit raikkaan, proteiinipitoisen keiton kymmenessä minuutissa. Voit nauttia keiton myös kylmänä.

Ainekset

5 dl kasvislientä
200 g tuorejuustoa
400 g pakasteherneitä
2 rkl limetinmehua
1 ruukku voimakasta minttua

Lisäksi:

raejuustoa

Valmistusohje

1. Mittaa kasvisliemi katti­laan. Kiehauta. Lisää jouk­koon tuorejuusto. Kun juusto on sulanut liemen joukkoon, lisää kattilaan herneet ja limetinmehu. Kiehauta ja kei­tä keskilämmöllä 5 minuuttia.

2. Kaada keitto tehosekoitti­men kulhoon. Revi minttu­ruukusta lehdet ja varret. Lisää ne kulhoon. Soseuta sileäksi keitoksi.

3. Tarjoile hernesosekeiton kanssa raejuustoa.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme