
Muhammara
Muhammara on Lähi-idästä kotoisin oleva tahna, joka tehdään paahdetuista pap- rikoista, leivästä ja pähkinöistä. Lempeän mausteinen tahna maistuu leivän päällä ja sopii kasvisten dippaamiseen. Tahna on parhaimmillaan seuraavana päivänä valmistamisesta.
Ainekset
Muhammara
- 400 g punaisia suippopaprikoita
- 100 g saksan- tai pekaanipähkinöitä
- 2 viipaletta vaaleaa leipää
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl vaahterasiirappia tai vaaleaa siirappia
- 2 rkl öljyä
- 1/2 sitruunan mehua
- 1/2 tl chilihiutaleita
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- 1/2-1 tl suolaa
Valmistusohje
Muhammara tehdään helposti näin:
1. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja pane paprikat leivinpaperin päälle pellille. Paahda paprikoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.
2. Paahda saksanpähkinät ja leipäviipaleet kuivalla paistinpannulla.
3. Laita paprikat, saksanpähkinät, paloiteltu leipä, valkosipuli, siirappi, öljy, sitruunan mehu ja mausteet korkeaan kulhoon tai kannuun, ja jauha tahnaksi sauvasekoittimella. Vaihtoehtoisesti käytä tehosekoitinta.
Katso myös: Paprikatahna
Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous