Reseptit

Muhammara

Muhammara on Lähi-idästä kotoisin oleva tahna, joka tehdään paahdetuista pap- rikoista, leivästä ja pähkinöistä. Lempeän mausteinen tahna maistuu leivän päällä ja sopii kasvisten dippaamiseen. Tahna on parhaimmillaan seuraavana päivänä valmistamisesta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Muhammara

  • 400 g punaisia suippopaprikoita
  • 100 g saksan- tai pekaanipähkinöitä
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl vaahterasiirappia tai vaaleaa siirappia
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 sitruunan mehua
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2-1 tl suolaa

Valmistusohje

Muhammara tehdään helposti näin:

1. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja pane paprikat leivinpaperin päälle pellille. Paahda paprikoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

2. Paahda saksanpähkinät ja leipäviipaleet kuivalla paistinpannulla.

3. Laita paprikat, saksanpähkinät, paloiteltu leipä, valkosipuli, siirappi, öljy, sitruunan mehu ja mausteet korkeaan kulhoon tai kannuun, ja jauha tahnaksi sauvasekoittimella. Vaihtoehtoisesti käytä tehosekoitinta.

Katso myös: Paprikatahna

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna

X