Reseptit

Mummin kukkakaali-kantarellikeitto

Paistetut pikkukantarellit maistuvat hyviltä sileän kukkakaali-pinaattikeiton sattumina.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso kukkakaali naatteineen
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 50 g babypinaattia
  • 2 dl kermaa
  • suolaa, pippuria
  • 2 dl voissa paistettuja pikkukantarelleja

Valmistusohje

 

1. Paloittele kukkakaali. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi kattilassa. Kuullota sipuleita hetki. Lisää kukkakaali ja naatit. Lisää kasvisliemi ja viini. Hauduta 20 minuuttia.

2. Lisää pinaatit ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Lisää sattumiksi paistettuja kantarelleja.

Katso myös:

Kantarelleilla täytetty uunisiika, Ruoka.fi

Kantarellirisotto, Ruoka.fi

Kantarellipiirakka, Kotiliesi.fi

X