Reseptit

Mummin kukkakaali-kantarellikeitto

7.8.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Paistetut pikkukantarellit maistuvat hyviltä sileän kukkakaali-pinaattikeiton sattumina.

Ainekset

1 iso kukkakaali naatteineen
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
5 dl kasvislientä
1 dl valkoviiniä
50 g babypinaattia
2 dl kermaa
suolaa, pippuria
2 dl voissa paistettuja pikkukantarelleja

Valmistusohje

 

1. Paloittele kukkakaali. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi kattilassa. Kuullota sipuleita hetki. Lisää kukkakaali ja naatit. Lisää kasvisliemi ja viini. Hauduta 20 minuuttia.

2. Lisää pinaatit ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Lisää sattumiksi paistettuja kantarelleja.

Katso myös:

Kantarelleilla täytetty uunisiika, Ruoka.fi

Kantarellirisotto, Ruoka.fi

Kantarellipiirakka, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme