Munakoiso-kikhernesalaatti
Munakoiso-kikhernesalaatti saa rousketta seesami-kikherneistä, jotka ovat brittiläisen somevaikuttajan Philip Zecevicin inspiroimia.
Ainekset
Munakoiso
- 1 iso (365 g) munakoiso
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
Rapeat seesami-kikherneet
- 1 prk (380 g) kikherneitä suolaliemessä
- 4 rkl tahinia
- 1 rkl kuorellisia seesaminsiemeniä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl hunajaa
- 1/2 tl paprikajauhetta
- 1/4 tl chilijauhetta
- 1/4 tl suolaa
Lisäksi
- (150 g) fetajuustoa
- 1 ruukku korianteria
Valmistusohje
Munakoiso-kikhernesalaatti tehdään helposti näin:
1. Huuhtele munakoiso ja leikkaa se viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperille uunipellin päälle. Ripottele viipaleille suolaa. ”Itketä” 10 minuuttia. Pyyhkäise tihkunut neste munakoisoilta talouspaperilla. Valele munakoisot öljyllä. Paahda munakoisoja 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes munakoisot ovat kiinteitä ja hieman ruskistuneet.
2. Valuta kikherneet suolaliemestä ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Taputtele ne talouspaperilla kuiviksi, ja poista irtoilevat kuoret kikherneiden pinnalta.
3. Sekoita tahini, seesaminsiemenet, öljy, hunaja, paprika- ja chilijauhe sekä suola keskenään kulhossa. Lisää kikherneet ja sekoittele. Levitä kikherneet uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Levitä munakoisot ja kikherneet tarjoiluvadille. Murustele päälle fetaa. Viimeistele munakoiso-kikhernesalaatti korianterilla.
Vinkki! Munakoisot ja kikherneet voi paahtaa uunissa kiertoilmatoiminnolla samaan aikaan eri pelleillä. Kikherneistä tulee rapeita, kun poistat irtoilevat kuorikerrokset kypsistä kikherneistä ennen maustetahnan lisäämistä. Tarjoa munakoiso-kikhernesalaatti kevään juhlissa fenkoli-vuohenjuustosalaatin rinnalla.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 19/2024.
Lue lisää Kotiliesi.fi: Intialainen munakoisosalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous