Reseptit

Murea lihapata ja paahdettuja perunoita

26.3.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Lihapata ja perunat hautuvat uunissa lähes itsekseen.

Ainekset

2 rkl voita
1 kg patalihoja (hirveä, nautaa, possua)
3 sipulia lohkoina
5 valkosipulinkynttä halkaistuna
3 dl vettä
3 dl punaviiniä
3 laakerinlehteä
kourallinen kuivattuja sieniä
2 tl katajanmarjoja
1 tl mustapippureita
suolaa

lisäksi

1 1/2 kg pieniä perunoita
2 rkl rypsiöljyä
suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna voi isossa paistinpannussa. Ruskista lihat voissa parissa erässä. Kaada ne uunivuokaan tai pataan. Ruskista samalla pannulla sipulilohkot ja valkosipulit. Kaada nekin pataan.

2. Kiehauta vesi ja punaviini pannulla, lisää laakerinlehdet, sienet kevyesti murskattuina, katajanmarjat ja mustapippurit sekä ripaus suolaa. Kaada liemi mausteineen lihojen päälle pataan.

3. Hauduta 170-asteisessa uunissa 1,5–2 tuntia. Peitä pata tarvittaessa kannella tai foliolla.

4. Kuori perunat ja hiero niiden pintaan öljy ja suola. Kaada perunat uunivuokaan ja paahda 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Tarjoile padan lisukkeena.

Kokeile myös näitä lihapatoja:

sieni_lihapata

Mehevä liha-sienipata

pot au feu, lihapata

Ranskalainen lihapata, Pot-au-feu

Karjalanpaisti

Maukas karjalanpaisti

Kotiliesi.fi: Juures-lihapata