Murea lihapata ja paahdettuja perunoita
Lihapata ja perunat hautuvat uunissa lähes itsekseen.
Ainekset
- 2 rkl voita
- 1 kg patalihoja (hirveä, nautaa, possua)
- 3 sipulia lohkoina
- 5 valkosipulinkynttä halkaistuna
- 3 dl vettä
- 3 dl punaviiniä
- 3 laakerinlehteä
- kourallinen kuivattuja sieniä
- 2 tl katajanmarjoja
- 1 tl mustapippureita
- suolaa
lisäksi
- 1 1/2 kg pieniä perunoita
- 2 rkl rypsiöljyä
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna voi isossa paistinpannussa. Ruskista lihat voissa parissa erässä. Kaada ne uunivuokaan tai pataan. Ruskista samalla pannulla sipulilohkot ja valkosipulit. Kaada nekin pataan.
2. Kiehauta vesi ja punaviini pannulla, lisää laakerinlehdet, sienet kevyesti murskattuina, katajanmarjat ja mustapippurit sekä ripaus suolaa. Kaada liemi mausteineen lihojen päälle pataan.
3. Hauduta 170-asteisessa uunissa 1,5–2 tuntia. Peitä pata tarvittaessa kannella tai foliolla.
4. Kuori perunat ja hiero niiden pintaan öljy ja suola. Kaada perunat uunivuokaan ja paahda 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Tarjoile padan lisukkeena.
Kokeile myös näitä lihapatoja:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous