Reseptit

Mustikka-kaurapannarit

Mustikka-kaurapannarit maistuvat aamupalalla tai välipalaksi. Näihin ihanan pehmeisiin ja täyteläisiin pannareihin tulee himo! Pannarit sopivat myös FODMAP-ruokavalioon.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustikka-kaurapannarit

  • 4 dl mantelijuomaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl intiaanisokeria tai kookossokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 4 dl kaurajauhoja
  • 1/2 dl chiansiemeniä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 dl pakastemustikoita tai muita marjoja

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Valmistusohje

Mustikka-kaurapannarit tehdään helposti näin:

1. Vispaa mantelijuoma ja kananmunat kulhossa tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne mantelijuoma-munaseokseen. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 3o minuuttia.

2. Ota pakastemustikat huoneenlämpöön sulamaan noin 10 minuutiksi ja murskaa mustikoita haarukalla hieman. Paista pannarit lettupannulla öljyssä keskilämmöllä, kunnes pinta on hyytynyt sienimäiseksi. Voit halutessasi kääntää ja paistaa mustikka-kaurapannarit kummaltakin puolelta.

VINKKI: Tee iso satsi pannareita kerralla: syö aamiaiseksi, välipalaksi tai jälkiruokana.

Katso myös: FODMAP-reseptit: syö itsellesi parempi olo!

Katso myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta

X