12.4.2012

Mustikkakakku

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Ainekset

Taikina:

2 munaa
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita tai margariinia
1 dl maitoa

päälle:

0.5 l mustikoita

muruseos:

25 g voita tai margariinia
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0.5 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, rasva ja maito. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina piirasvuokaan. Ripottele mustikat päälle. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja vehnäjauhot. Ripottele muruseos mustikoiden päälle.

Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi