Reseptit 19.8.2017

Mustikkasiikaa ja tuoremustikkahilloa

Teksti: Taina Vuohelainen Kuvat: Arto Vuohelainen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Mustikka maustaa lounassiikaa. Suolainen pikahilloke on kalan oiva kaveri.

Ainekset

200 g siikafileitä
1/2 tl suolaa
100 g vihreitä papuja
2 rkl voita tai öljyä
mustapippuria myllystä

lisäksi:

tuoretta korianteria
rucolaa
1-2 kevätsipulia

tuoremustikkahillo

1/2 keskikokoista sipulia
1/2 tl öljyä(rypsi)
2 1/2 dl mustikoita
1/2 rkl sokeria
1-1 1/2 tl balsamietikkaa

Valmistusohje

1. Tee ensin hillo: Kuori ja hienon­na sipuli, kuullota muutama mi­nuutti öljyssä pannulla. Survo mustikat sokerin kanssa, lisää se­kaan sipulit ja etikka. Sekoita ja kaada astiaan tai purkkiin.

2. Mausta siikafileet suolalla, an­na tekeytyä 30 minuuttia. Kiehau­ta pavut vähässä vedessä muuta­man minuutin ajan. Kuumenna voi pannulla, paista fileet ensin nahkapuoli ylöspäin, käännä ja paista toiselta puolelta. Mausta pippurilla.

3. Lisää valutetut pavut pannulle fileiden viereen, kääntele hetki, mausta tarvittaessa suolalla. Nos­ta pavut lautaselle, file päälle ja li­säksi vielä korianteria, rucolaa, paloiteltua kevätsipulia ja mustik­kahilloa.

Siikaa ja sen kivat kumppanit:

Siikaa_ja_chermoula_kastiketta

Siikaa ja chermoulakastiketta

paahdettua siikaa tillipeston ja kasvisvokin kera

Paahdettu siika tillipeston ja kasvisvokin kera

limettisiikaa ja timjamivoita

Limettisiikaa ja timjamivoita

Kotiliesi.fi: Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastike

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi