Mustikkasiikaa ja tuoremustikkahilloa
Mustikka maustaa lounassiikaa. Suolainen pikahilloke on kalan oiva kaveri.
Ainekset
- 200 g siikafileitä
- 1/2 tl suolaa
- 100 g vihreitä papuja
- 2 rkl voita tai öljyä
- mustapippuria myllystä
lisäksi:
- tuoretta korianteria
- rucolaa
- 1-2 kevätsipulia
tuoremustikkahillo
- 1/2 keskikokoista sipulia
- 1/2 tl öljyä(rypsi)
- 2 1/2 dl mustikoita
- 1/2 rkl sokeria
- 1-1 1/2 tl balsamietikkaa
Valmistusohje
1. Tee ensin hillo: Kuori ja hienonna sipuli, kuullota muutama minuutti öljyssä pannulla. Survo mustikat sokerin kanssa, lisää sekaan sipulit ja etikka. Sekoita ja kaada astiaan tai purkkiin.
2. Mausta siikafileet suolalla, anna tekeytyä 30 minuuttia. Kiehauta pavut vähässä vedessä muutaman minuutin ajan. Kuumenna voi pannulla, paista fileet ensin nahkapuoli ylöspäin, käännä ja paista toiselta puolelta. Mausta pippurilla.
3. Lisää valutetut pavut pannulle fileiden viereen, kääntele hetki, mausta tarvittaessa suolalla. Nosta pavut lautaselle, file päälle ja lisäksi vielä korianteria, rucolaa, paloiteltua kevätsipulia ja mustikkahilloa.
Siikaa ja sen kivat kumppanit:
Paahdettu siika tillipeston ja kasvisvokin kera
Kotiliesi.fi: Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous