Reseptit

Mustikkatuorepuuro

16.4.2018 Teksti: Samassa liemessä -keittokirja Kuvat: Kreetta Järvenpää

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Tuorepuuro on kiireiseisen aamun pelastus. Tämän mustikkatuorepuuron juju on cashewpähkinät, jotka tekevät koostumuksesta täyteläisen. Tarjoa puuro cashewkerman kera.

Ainekset

2 dl kaura- tai mantelimaitoa
1 dl mustikoita
1/2 dl cashewpähkinöitä
1/2 dl kaurahiutaleita
2 rkl pellavansiemenrouhetta
1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
ripaus kardemummaa

Valmistusohje

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta rouheaksi puuroksi. Lisää tarvittaessa nestettä tai kaurahiutaleita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hunajaa.

Anna levätä jääkaapissa yön yli. Koristele cashewkermalla, marjoilla tai hedelmillä.