Reseptit

Naudanliha-vermisellivokki

19.2.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Vokin maustavaa viismaustetta löytyy parhaiten etnisistä kaupoista. Sitä kannattaa hankkia!

Ainekset

500 g naudan paistisuikaleita
1 tl kiinalaista viismaustetta
200 g riisivermiselliä
1 punainen chilipalko
pala tuoretta inkivääriä
1 sitruunaruoho
2–3 rkl rypsiöljyä
1 punainen paprika suikaleina
1 limetin mehu
2 rkl gluteenitonta soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
3 rkl korianteria hienonnettuna

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa naudansuikaleet ja viismauste.

2. Keitä tai liota vermiselli pehmeäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Hienonna chili ja sitruunaruoho, raasta inkivääri.

4. Kuumenna öljy vokkipannussa ja lisää chili, sitruunaruoho ja inkivääri. Kuullota niitä hetki ja kaada seos sivuun hetkeksi. Ruskista samalla pannulla lihasuikaleet. Lisää chiliseos takaisin pannulle ja kääntele maut hyvin sekaisin. Lisää joukkoon nuudelit ja paprikasuikaleet. Kääntele niin, että ne kuumenevat ja lisää limetin mehu sekä soija- ja kalakastike.

5. Nosta liedeltä, jaa ruoka lautasille ja viimeistele korianterilla.

Katso myös:
Nauanliha-kasviswok, Ruoka.fi
Aasialainen naudanlihavokki, Ruoka.fi
Teryakimarinoitu paahtopaisti, Kotiliesi.fi