nuudeli-kasvissalaatti ja melonisohjo
Reseptit

Nuudeli-kasvissalaatti

Aasialainen nuudeli-kasvissalaatti on juuri sopivan mausteista hellepäivän ruokaa. Jos haluat salaatista ruokaisamman, lisää joukkoon esimerkiksi katkarapuja tai kypsää broi­leria.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nuudeli-kasvissalaatti

  • 200 g nuudeleita
  • 1 kerä romainesalaattia
  • 8 retiisiä
  • 2 porkkanaa
  • 3/4 dl cashewpähkinöitä
  • 1/2 ruukkua korianteria

Kastike

  • pala inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 rkl soijakastiketta
  • 1/4 tl chilirouhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Nuudeli-kasvissalaatti tehdään helposti näin:

1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, anna jäähtyä. Huuhtaise salaatinlehdet ja kuivaa ne talouspaperilla painelemalla. Viipaloi retiisit, kuori ja suikaloi porkkanat. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla ja rouhi karkeasti.

2. Raasta inkivääri ja valkosipu­ linkynsi. Sekoita kaikki kastike­ ainekset keskenään.

3. Levitä salaatinlehdet vadille. Lisää päälle nuudelit, kasvikset ja pähkinät. Lusikoi kastike salaatin päälle. Viimeistele korianterilla.

Katso myös: Parhaat nuudeliruoat: pad thai, kana-nuudelisalaatti ja 4 muuta kekseliästä nuudeliruokaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Nuudelit ovat aasialaisen keittiön perusta – kokosimme ihanimmat nuudeliruoat keitoista vokkeihin

X