Reseptit

Omenainen broilerimureke ja uunikasvikset

16.8.2017 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: MIRVA KAKKO/OTAVAMEDIA

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Omena tuo broilerimurekkeeseen pirskahduksen makeutta ja mehevyyttä, taatelit jännittävän lisävivahteen.

Ainekset

1 dl korppujauhoja
1 1/2 dl kevytmaitoa
400 g broilerinjauhelihaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl ras el hanout -mausteseosta
1 omena
6 kuivattua pehmeää taatelia

Vuoan Voiteluun

1 tl öljyä

lisäksi

500 g perunoita, yleislajike
200 g porkkanaa
150 g palsternakkaa
1 rkl öljyä
1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Mittaa korppujauhot ja kevytmaito kulhoon. Anna turvota 5 minuuttia.Sekoita joukkoon broilerinjauheliha, kananmuna, suola ja ras el hanout -mausteseos. Kuori omena ja raasta karkeaksi raasteeksi omenakotaan saakka. Viipaloi taatelit. Sekoita jauhelihaseoksen joukkoon omenaraaste ja taatelit.

2. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Kaada mureketaikina vuoan keskelle ja muotoile noin 15 sentin pituiseksi pötköksi.

3. Pese perunat huolellisesti kylmällä vedellä ja juuresharjalla, leikkaa lohkoiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Sekoita kasvisten joukkoon öljy ja suola. Kaada kasvikset uunivuokaan murekepötkön viereen. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.

Jauhelihasta loihdit helposti myös nämä arkiruoat:

kanakastike ja uunijuurekset

Kanakastike ja uunijuurekset

Juuresbolognese

Juuresbolognese ja spagettia

peltimakaronilaatikko

Peltimakaronilaatikko

Kotiliesi.fi: Juuresbolognese ja spagettia

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme