Reseptit

Ostereita salottisipulikastikkeessa

Osterit tuovat ylellisyyttä joulupöytään.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12 osteria

salottisipulikastike

  • 3 salottisipulia
  • 11/2 dl viinietikkaa
  • 2 tl tuoretta ruohosipulia

Lisäksi

  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Harjaa osterit kylmän veden alla. Tartu pyyheliinalla osteriin niin, että kupera puoli on alaspäin. Avaa osteri aina itsestäsi pois päin, käytä osteriveistä tai keittiöveistä. Paina veitsenkärki nivelessä olevaan pieneen aukkoon, joka on osterin sivulla. Vie veistä osterin yläreunaa pitkin niin, että sulkijalihas katkeaa. Käännä veistä hiemen, että kuori aukeaa. Kokeile veitsen kärjellä, että osteri elää. Elävä osteri reagoi välittömästi. Irrota osterinliha varovasti kuoresta. Aseta avatut osterit laakealle vadille. Laita osterit 30 minuutiksi jääkaappiin.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita ne viinietikkaan ja lisää hienonnettu ruohosipuli. Tarjoa osterit salottisipulikastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa.

Resepti: Alain Bayon

Katso myös:

Gratinoidut osterit, Ruoka.fi
Roseepippuriosterit ja stout, Ruoka.fi
Klassiset osterit ja punasipulivinegrette, Kotiliesi.fi

X