Ostereita salottisipulikastikkeessa
Osterit tuovat ylellisyyttä joulupöytään.
Ainekset
- 12 osteria
salottisipulikastike
- 3 salottisipulia
- 11/2 dl viinietikkaa
- 2 tl tuoretta ruohosipulia
Lisäksi
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
1. Harjaa osterit kylmän veden alla. Tartu pyyheliinalla osteriin niin, että kupera puoli on alaspäin. Avaa osteri aina itsestäsi pois päin, käytä osteriveistä tai keittiöveistä. Paina veitsenkärki nivelessä olevaan pieneen aukkoon, joka on osterin sivulla. Vie veistä osterin yläreunaa pitkin niin, että sulkijalihas katkeaa. Käännä veistä hiemen, että kuori aukeaa. Kokeile veitsen kärjellä, että osteri elää. Elävä osteri reagoi välittömästi. Irrota osterinliha varovasti kuoresta. Aseta avatut osterit laakealle vadille. Laita osterit 30 minuutiksi jääkaappiin.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita ne viinietikkaan ja lisää hienonnettu ruohosipuli. Tarjoa osterit salottisipulikastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa.
Resepti: Alain Bayon
Katso myös:
Gratinoidut osterit, Ruoka.fi
Roseepippuriosterit ja stout, Ruoka.fi
Klassiset osterit ja punasipulivinegrette, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous