30.4.2012

Paahtunut kasvissose-porokeitto

Teksti: Suvi Rüster

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

200 g palsternakka
1 kpl porkkana
1 kpl punasipuli
muutama valkosipulinkynsi
250 g bataattia
2 tl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
1 tl timjamia
1 tl rakuunaa
1 tl suolaa
7 dl kasvislientä
2 dl kevyttä crème fraichea (rasvaa 8%)
100 g poron kylmäsavupaistia

Valmistusohje

  1. Kuori ja viipaloi juurekset saman kokoisiksi paloiksi. Levitä juurekset uunivuokaan. Lorauta päälle oliiviöljyä ja hunajaa. Ripottele pinnalle yrtit ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä ja saaneet pintaansa paahtuneen värin.
  2. Ota juureksia hiukan talteen keiton koristelua varten. Nosta loput juurekset kattilaan ja kaada päälle kuuma kasvisliemi. Soseuta keitto. Lisää crème fraiche.
  3. Nostele keitto valmiiksi annoksiksi lautasille. Lusikoi keiton koristeeksi paahtuneita juureksia ja kuutioitua kylmäsavuporoa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi