
Paahtunut kasvissose-porokeitto
Paahda kasvikset ja soseuta keitoksi. Koristele kasviksilla ja kylmäsavuporokuutioilla.
Ainekset
- 200 g palsternakka
- 1 kpl porkkana
- 1 kpl punasipuli
- muutama valkosipulinkynsi
- 250 g bataattia
- 2 tl oliiviöljyä
- 1 tl hunajaa
- 1 tl timjamia
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl suolaa
- 7 dl kasvislientä
- 2 dl kevyttä crème fraichea (rasvaa 8%)
- 100 g poron kylmäsavupaistia
Valmistusohje
- Kuori ja viipaloi juurekset saman kokoisiksi paloiksi. Levitä juurekset uunivuokaan. Lorauta päälle oliiviöljyä ja hunajaa. Ripottele pinnalle yrtit ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä ja saaneet pintaansa paahtuneen värin.
- Ota juureksia hiukan talteen keiton koristelua varten. Nosta loput juurekset kattilaan ja kaada päälle kuuma kasvisliemi. Soseuta keitto. Lisää crème fraiche.
- Nostele keitto valmiiksi annoksiksi lautasille. Lusikoi keiton koristeeksi paahtuneita juureksia ja kuutioitua kylmäsavuporoa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous